Snídaně dělá den! My pro vás tentokrát máme snídani, na které si rozhodně pochutnáte. Pečená ovesná kaše s hruškou je přesně to pravé, co vás ráno postaví na nohy. Pečenou kaši můžete podávat s bílým neslazeným jogurtem či tvarohem.
Pečená ovesná kaše s hruškou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Snídaně
2.5
15x hodnoceno
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací misku o rozměrech 22x16 cm vymažte olejem.
- V malé mističce smíchejte mleté lněné semínko s vodou, vytvoří gelovou konzistenci.
- Mezitím si připravte zbytek surovin: ve větší míse smíchejte vločky, pekanové ořechy, skořici, zázvor, prášek do pečiva, vanilku a sůl.
- V jiné misce smíchejte mléko, javorový sirup, gel ze lněného semínka a kokosový olej.
- „Mokré” suroviny vmíchejte do suchých a důkladně promíchejte. Vmíchejte i nakrájenou hrušku.
- Pečte 25–30 minut do zlatova. Potom nechte vychladnout a nakrájejte na jednotlivé porce.