Pečená ovesná kaše s hruškou

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Snídaně

4.0

4x hodnoceno

Snídaně dělá den! My pro vás tentokrát máme snídani, na které si rozhodně pochutnáte. Pečená ovesná kaše s hruškou je přesně to pravé, co vás ráno postaví na nohy. Pečenou kaši můžete podávat s bílým neslazeným jogurtem či tvarohem.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Kokosový olej 3 lžíce
  • Mleté lněné semínko 1 lžíce
  • Voda 2 lžíce
  • Ovesné vločky 2 hrnek
  • Pekanové ořechy 0.25 hrnek
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
  • Mletý zázvor 0.25 lžička
  • Sůl 1 špetka
  • Vanilka
  • Čerstvé mléko plnotučné 1.75 hrnek
  • Javorový sirup grade C 0.25 hrnek
  • Hruška 1 ks

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací misku o rozměrech 22x16 cm vymažte olejem.
  2. V malé mističce smíchejte mleté lněné semínko s vodou, vytvoří gelovou konzistenci.
  3. Mezitím si připravte zbytek surovin: ve větší míse smíchejte vločky, pekanové ořechy, skořici, zázvor, prášek do pečiva, vanilku a sůl.
  4. V jiné misce smíchejte mléko, javorový sirup, gel ze lněného semínka a kokosový olej.
  5. „Mokré” suroviny vmíchejte do suchých a důkladně promíchejte. Vmíchejte i nakrájenou hrušku.
  6. Pečte 25–30 minut do zlatova. Potom nechte vychladnout a nakrájejte na jednotlivé porce.

Tip: Podávejte jako vyváženou snídani s bílým jogurtem nebo tvarohem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte