Domácí kuřecí vývar

  • velmi snadné
  • více než 60 minut
  • Polévky, Večeře, Masové recepty

4.0

1,102x hodnoceno

Podzim s sebou přináší sychravé počasí a také nachlazení. Skvělý pomocník proti nemoci je silný kuřecí vývar, který doma připravíte z kuřecích křídel a kořenové zeleniny. Kuřecí polévka s nudlemi je perfektní k obědu i k večeři. Krásně zahřeje a dodá vám sílu, tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Kuřecí křídla 8 ks
  • Kuřecí skelet 1 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Kořenová petržel 1 ks
  • Celer s natí 1 ks
  • Celý pepř 5 ks
  • Nové koření 3 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Nať petržele
  • Sůl
  • Pepř
  • Vlasové nudle do polévky
  • Voda 2 l

Postup

  1. Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce.
  2. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou.
  3. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí.
  4. Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru.
  5. Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
  6. Podáváme s vlasovými nudlemi.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte