Podzim s sebou přináší sychravé počasí a také nachlazení. Skvělý pomocník proti nemoci je silný kuřecí vývar, který doma připravíte z kuřecích křídel a kořenové zeleniny. Kuřecí polévka s nudlemi je perfektní k obědu i k večeři. Krásně zahřeje a dodá vám sílu, tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření.
Domácí kuřecí vývar
- velmi snadné
- více než 60 minut
- Polévky, Večeře, Masové recepty
4.2
19x hodnoceno
Postup
- Kuřecí křídla a skelet opláchneme a vložíme do hrnce.
- Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovým listem ho přidáme ke kuřeti. Vše zalijeme studenou vodou.
- Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Po 2 hodinách přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a povaříme ji ve vývaru do změknutí.
- Hotový vývar slijeme přes velký cedník. Z křídel obereme libové maso a nakrájíme na kousky. Mrkev a petržel nakrájíme na kostičky a spolu s kuřecím masem vhodíme do vývaru.
- Polévku dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- Podáváme s vlasovými nudlemi.