• snadné
  • do 60 minut
  • Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Suroviny

Počet osob

-
+

Polévkou proti nachlazení: Mrkvový krém se zázvorem

Mrazivé lednové dny jsou jako stvořené pro teplou polévku, která má ke všemu ten správný říz. Chilli i zázvor upevňují náš imunitní systém. Látky obsažené v zázvoru dokonce působí protizánětlivě a zlepšují zažívání. S Chilli doporučujeme pro svou štiplavost zacházet opatrně, může pro nás být zdrojem vitamínu C a silným antioxidantem. Hustá krémová polévka krásně prohřeje a trhané kuřecí maso zasytí a dodá sílu vyrazit ven, i když to za oknem vypadá na pěknou chumelenici.

Postup

  1. Ve vyšším hrnci krátce orestujte mrkev nakrájenou na plátky, přidejte nakrájenou cibuli a plátky zázvoru.
  2. Kuřecí stehna osolte a ze všech stran v hrnci opečte.
  3. Poté do hrnce přidejte kari a lehce osmahněte, aby se chutě propojily.
  4. Zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka.
  5. Přidejte smetanu a nechte chvíli pobublávat.
  6. Vyndejte z polévky plátky zázvoru a kuře a polévku rozmixujte dohladka.
  7. Dochuťte silí, culrem, šťávou z citrómu a pepřem.
  8. Doplňte o zakysanou smetanu, kousky natrhaného kuřete a ozdobte jarní cibulkou a chili.

Billa_Leden06487_mrkvova_polevka.jpg