Krémové citronové kuře Piccata

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty, Vaříme do 30 min

3.3

30x hodnoceno

Staňte se na chvilku profesionálním kuchařem a vykouzlete chutný pokrm pro celou rodinu. Spojte skvělé ingredience a vyjde vám z toho italský recept na lahodné kuře Piccata. Kuře podávejte s těstovinami.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Ve středně velké pánvi rozpalte olivový olej a máslo.
  2. Mezitím osolte a opepřete kuřecí prsa z každé strany a obalte je v mouce.
  3. Orestujte kuřecí prsa na střední výkon z obou stran tak, aby byla propečená, přibližně 3 minuty z každé strany.
  4. Hotové kuřecí maso odložte stranou na talíř.
  5. Stáhněte výkon, do pánve přisypejte přibližně 2 lžičky mouky a krátce ji osmahněte.
  6. Za stálého míchání postupně začněte přidávat všechnu smetanu, vývar, šťávu z jednoho citronu a kapary tak, aby se vše dobře spojilo.
  7. Omáčku přiveďte k varu, poté stáhněte výkon a nechte probublávat několik minut, aby se zredukovala a zhoustla.
  8. Nyní ji dochuťte solí, případně čerstvě mletým pepřem a hotová kuřecí prsa vraťte zpět do pánve k omáčce, aby se před servírováním prohřála.
  9. Podávejte s uzavřenými těstovinami, čerstvou petrželí a plátky citronu.

BILLA_Gusto_zima_piccata.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte