Napadlo vás někdy, že z ředkviček můžete připravit tak lahodnou polévku? Je neskutečně krémová a když si dáte tu práci, umí být i velmi efektní.
Krémová ředkvičková polévka
- snadné
- do 30 minut
- Polévky, Vege & vegan, Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin
3.1
32x hodnoceno
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno, ředkvičky očistěte a nakrájejte na čtvrtiny.
- Odeberte 450 g připravených ředkviček a dejte je stranou.
- V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibuli a nechte zesklovatět.
- Poté přidejte odloženou větší porci ředkviček a krátce zarestujte.
- Zalijte horkým vývarem, přistrouhejte syrové brambory a vařte 15 minut.
- Odeberte 300 ml polévky, přelijte do mixéru, přidejte syrové ředkvičky a rozmixujte.
- Vše dochuťte solí a pepřem. Zbylou polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte do ní smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
- Při podávání vykouzlíte dvoubarevný efekt použitím obou rozmixovaných polévek. Na závěr vše dozdobte čerstvou pažitkou.