Krémová ředkvičková polévka

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

4.7

3x hodnoceno

Napadlo vás někdy, že z ředkviček můžete připravit tak lahodnou polévku? Je neskutečně krémová a když si dáte tu práci, umí být i velmi efektní.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, ředkvičky očistěte a nakrájejte na  čtvrtiny.
  2. Odeberte 450 g připravených ředkviček a dejte je stranou.
  3. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte cibuli a nechte zesklovatět.
  4. Poté přidejte odloženou větší porci ředkviček a krátce zarestujte.
  5. Zalijte horkým vývarem, přistrouhejte syrové brambory a vařte 15 minut.
  6. Odeberte 300 ml polévky, přelijte do mixéru, přidejte syrové ředkvičky a rozmixujte.
  7. Vše dochuťte solí a pepřem. Zbylou polévku v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem, vmíchejte do ní smetanu, osolte, opepřete a prohřejte.
  8. Při podávání vykouzlíte dvoubarevný efekt použitím obou rozmixovaných polévek. Na závěr vše dozdobte čerstvou pažitkou.

Gusto_jaro_redkvickovapolevka.jpg

Sdílejte