Patříte mezi milovníky snídaňových kaší? Nedivíme se vám, někdy jsou vážně neodolatelné. Zkuste třeba tuto ovesnou kaši s domácím kompotem.
Krémová ovesná kaše s kompotem z jablka, řepy a brusinek
- snadné
- do 30 minut
- Dezerty a sladká jídla, Snídaně, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Ovesné vločky zalijte 250 ml vody a nechte přes noc nasáknout. Druhý den si připravte ingredience na kompot.
- Jablka nakrájejte na menší kostičky, řepu nastrouhejte na středně jemném struhadle a brusinky můžete nechat celé.
- Do menšího hrnce vložte všechny ingredience na ovocný kompot, přiveďte k varu a jemně táhněte pod pokličkou kolem 30 minut, dokud nebude řepa pěkně měkká.
- Průběžně přidávejte po troškách vodu podle potřeby.
- Jakmile je kompot hotový, vezměte připravené vločky, doplňte je o dalších 250–300 ml tekutiny dle vlastního výběru a diety, přidejte vanilku, špetku soli, javorový sirup a kaši dostatečně prohřejte.
- Kaši rozdělte do dvou misek, navrch naaranžujte kompot, z kterého jste odstranili tobolky kardamomu. Přidejte hoblinku másla, posypejte opraženými ořechy, a pokud budete chtít, přidejte ještě javorový sirup.