Guláš z hlívy ústřičné
- střední
- do 60 minut
- 4 roční období, Recepty
2.7
213x hodnoceno
Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.
Postup
- Nejdříve si nakrájejte slaninu na kostičky
- Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
- Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
- Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
- Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
- Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
- Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
- Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.