Guláš z hlívy ústřičné

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Recepty

3.0

50x hodnoceno

Guláš z hovězího masa je klasika, i vepřový hospodský je oblíbený. Ale co takový guláš z hlívy ústřičné s voňavou slaninou? Tomu neodolají především milovníci hub, ale je tak božský, že ani masožravce nenechá chladnými.

Suroviny

Počet osob

-
+

Zajímavá sleva na produkty

jen pro naše čtenáře

Chci slevu

Postup

  1. Nejdříve si nakrájejte slaninu na kostičky
  2. Přesypte ji do hrnce a orestujte dozlatova. Přidejte nahrubo nakrájenou cibuli a restujte opravdu dohněda, ale pozor na připálení.
  3. Případě přidejte trochu oleje, kdyby bylo třeba.
  4. Jakmile je cibulka hotová, přisypte pokrájenou hlívu.
  5. Dále přidejte přepůlená cherry rajčata, papriku nakrájenou na kostičky, kmín, majoránku, sůl a pepř.
  6. Doplňte rajčatový protlak, zalijte vývarem a vařte minimálně 30 minut.
  7. Poté přidejte střídu z chleba na zahuštění a nechte rozvařit. Kdyby se guláš až moc zahustil, přidejte kapku vody.
  8. Na závěr do guláše přimíchejte prolisovaný česnek a podávejte zasypaný jarní cibulkou.

BILLA_leden_gulaszhlivy_videorecept.jpg

Zajímavá sleva na produkty

jen pro čtenáře

Sdílejte