Čočkový salát s blanšírovanou mrkví

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Čočka se běžně připravuje na Nový rok, který se kvapem blíží. Nejdřív nás samozřejmě čeká vánoční hodování, ale není od věci mít v záloze již osvědčený novoroční recept. Zkuste letos třeba ten náš, trochu netradiční, ale stále čočkový!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Čočku uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a zchlaďte.
  2. Spiralizérem nebo škrabkou julienne vytvořte z mrkve tenké nudličky.
  3. Všechny suroviny na lák vlijte do hrnce, přidejte mrkev a zahřívejte na mírném plameni.
  4. Jakmile lák začne vřít, mrkev sceďte a nechte vychladnout.
  5. Česnek utřete, přendejte do misky a přidejte všechny zbylé suroviny na dresink.
  6. Dobře promíchejte. Grep a pažitku nakrájejte na menší kousky.
  7. Blanšírovanou mrkev smíchejte s čočkou a připraveným dresinkem.
  8. Salát servírujte v misce a ozdobte ho grepem, olivami a pažitkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte