Čočkový salát s blanšírovanou mrkví
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty
5.0
2x hodnoceno
Čočka se běžně připravuje na Nový rok, který se kvapem blíží. Nejdřív nás samozřejmě čeká vánoční hodování, ale není od věci mít v záloze již osvědčený novoroční recept. Zkuste letos třeba ten náš, trochu netradiční, ale stále čočkový!
Postup:
- Čočku uvařte podle návodu na obalu, poté ji sceďte a zchlaďte.
- Spiralizérem nebo škrabkou julienne vytvořte z mrkve tenké nudličky.
- Všechny suroviny na lák vlijte do hrnce, přidejte mrkev a zahřívejte na mírném plameni.
- Jakmile lák začne vřít, mrkev sceďte a nechte vychladnout.
- Česnek utřete, přendejte do misky a přidejte všechny zbylé suroviny na dresink.
- Dobře promíchejte. Grep a pažitku nakrájejte na menší kousky.
- Blanšírovanou mrkev smíchejte s čočkou a připraveným dresinkem.
- Salát servírujte v misce a ozdobte ho grepem, olivami a pažitkou.