Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou

  • snadné
  • do 60 minut
  • Polévky, Večeře, Masové recepty

4.5

4x hodnoceno

Česká klasika je zkrátka neodolatelná! My pro vás máme voňavou dobrotu z kuchyně samotného Jana Punčocháře. Připravte si s námi vepřovou kýtu s voňavou omáčkou hub a kopru. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup na omáčku

  1. Vepřové maso očistěte, osušte, osolte a opepřete. Pánev s olejem rozpalte a vepřovou kýtu zprudka opečte.
  2. Opečenou kýtu vyjměte z pánve, přidejte máslo, očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli.
  3. Vše důkladně zarestujte, vhoďte bobkový list, zalijte bílým vínem a nechte vyvařit.
  4. Přidejte sušené hříbky, zalijte vodou a duste doměkka. Mezitím si na oleji orestujte lesní houby, osolte a okmínujte.
  5. Do hotové omáčky vložte žampiony, na kostičky nakrájené okurky, zjemněte smetanou a dochuťte nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).

Postup na bramborovou kaši

  1. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Brambory přeceďte a propasírujte.
  3. Přidejte studené na kostičky nakrájené máslo a teplé mléko.
  4. Dochuťte muškátovým oříškem a solí.
  5. Vše pomocí kuchyňské stěrky vypracujte do hladké kaše.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte