Česká klasika je zkrátka neodolatelná! My pro vás máme voňavou dobrotu z kuchyně samotného Jana Punčocháře. Připravte si s námi vepřovou kýtu s voňavou omáčkou hub a kopru. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou
- snadné
- do 60 minut
- Polévky, Večeře, Masové recepty
5.0
1x hodnoceno
Postup na omáčku
- Vepřové maso očistěte, osušte, osolte a opepřete. Pánev s olejem rozpalte a vepřovou kýtu zprudka opečte.
- Opečenou kýtu vyjměte z pánve, přidejte máslo, očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a najemno nakrájenou cibuli.
- Vše důkladně zarestujte, vhoďte bobkový list, zalijte bílým vínem a nechte vyvařit.
- Přidejte sušené hříbky, zalijte vodou a duste doměkka. Mezitím si na oleji orestujte lesní houby, osolte a okmínujte.
- Do hotové omáčky vložte žampiony, na kostičky nakrájené okurky, zjemněte smetanou a dochuťte nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).
Postup na bramborovou kaši
- Brambory oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v osolené vodě doměkka.
- Brambory přeceďte a propasírujte.
- Přidejte studené na kostičky nakrájené máslo a teplé mléko.
- Dochuťte muškátovým oříškem a solí.
- Vše pomocí kuchyňské stěrky vypracujte do hladké kaše.