Vepřová pečeně se salátem z pečených brambor

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

1.4

13x hodnoceno

Na grilu se dají připravovat i jiné pochoutky než burgery či steaky. Tentokrát pro vás máme tip, jak si na grilu připravit výbornou vepřovou pečeni v papilotě s cibulí a zakysanou smetanou. Jako přílohu si pak určitě dejte salát z pečených brambor se sušenými rajčaty.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup vepřová pečeně

  1. Rozložte si alobal a položte na něj maso. Osolte, opepřete, přidejte na plátky nakrájený česnek a potřete ze všech stran dijonskou hořčicí. 
  2. Zakysanou smetanu smíchejte s nakrájenou cibulí, osolte, společně s tymiánem přidejte na maso a vše zakápněte vinným octem. 
  3. Maso pečlivě zabalte do alobalu a vložte na gril rozpálený na 160 °C. Pečte 25–30 minut.

Postup bramborový salát

  1. Brambory omyjte, nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech. Dochuťte solí, pepřem a bylinkami a pečte na 190 °C asi 25 minut. 
  2. Vývar zahřejte téměř k varu, přidejte do něj nakrájenou cibuli, olej, ocet, hořčici, sušená rajčata, kapary a cukr podle chuti. 
  3. Povařte asi 5 minut a případně ještě dochuťte, aby byla zálivka výrazná. Přelijte s ní opečené brambory. 

 Pečeni podávejte nakrájenou na plátky společně s bramborovým salátem. Můžete doplnit i grilovanou zeleninou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte