Na grilu se dají připravovat i jiné pochoutky než burgery či steaky. Tentokrát pro vás máme tip, jak si na grilu připravit výbornou vepřovou pečeni v papilotě s cibulí a zakysanou smetanou. Jako přílohu si pak určitě dejte salát z pečených brambor se sušenými rajčaty.
Vepřová pečeně se salátem z pečených brambor
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
1.4
11x hodnoceno
Postup vepřová pečeně
- Rozložte si alobal a položte na něj maso. Osolte, opepřete, přidejte na plátky nakrájený česnek a potřete ze všech stran dijonskou hořčicí.
- Zakysanou smetanu smíchejte s nakrájenou cibulí, osolte, společně s tymiánem přidejte na maso a vše zakápněte vinným octem.
- Maso pečlivě zabalte do alobalu a vložte na gril rozpálený na 160 °C. Pečte 25–30 minut.
Postup bramborový salát
- Brambory omyjte, nakrájejte na plátky a rozprostřete na plech. Dochuťte solí, pepřem a bylinkami a pečte na 190 °C asi 25 minut.
- Vývar zahřejte téměř k varu, přidejte do něj nakrájenou cibuli, olej, ocet, hořčici, sušená rajčata, kapary a cukr podle chuti.
- Povařte asi 5 minut a případně ještě dochuťte, aby byla zálivka výrazná. Přelijte s ní opečené brambory.
Pečeni podávejte nakrájenou na plátky společně s bramborovým salátem. Můžete doplnit i grilovanou zeleninou.