Milujete těstoviny? A co takhle vyzkoušet veganskou verzi oblíbených lasagní? Přesně tuhle pochoutku jsme pro vás připravili. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do příprav.
Vegan lasagne s červenou čočkou
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
3.0
1x hodnoceno
Postup
- Kešu ořechy na bešamel namočte alespoň na hodinu do vody.
- Červenou čočku důkladně propláchněte a uvařte do měkka, přibližně 7 minut, aby byla na skus, ale nebyla rozvařená. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek na menší kousky, mrkev a tempeh nastrouhejte nahrubo.
- Na oleji osmažte česnek a cibuli, když začnou zlátnout, přidejte mrkev, tempeh a krátce opečte. Nalijte rajčatovou passatu, rajčatový protlak, uvařenou červenou čočku, pár lístků čerstvé bazalky a vařte alespoň 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
- Namočené kešu ořechy sceďte a dejte do mixéru s čistou vodou, hořčicí, lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a solí.
- Zapékací formu vymažte olejem. Klaďte vrstvu plátku těstovin, vrstvu směsi s čočkou, trochu kešu bešamelu. Takto opakujte, než bude zapékací mísa plná a celá směs spotřebovaná (poslední vrstva bude směs čočky a bešamel). Záleží dle velikosti nádoby, mě to vyšlo cca na 6 vrstev.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Nejdříve 30 minut zakryté, poté ještě dopečte dalších 30 minut odkryté.