Vegan lasagne s červenou čočkou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.0

2x hodnoceno

Milujete těstoviny? A co takhle vyzkoušet veganskou verzi oblíbených lasagní? Přesně tuhle pochoutku jsme pro vás připravili. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do příprav.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Kešu ořechy na bešamel namočte alespoň na hodinu do vody.
  2. Červenou čočku důkladně propláchněte a uvařte do měkka, přibližně 7 minut, aby byla na skus, ale nebyla rozvařená. Mezitím nakrájejte cibuli a česnek na menší kousky, mrkev a tempeh nastrouhejte nahrubo.
  3. Na oleji osmažte česnek a cibuli, když začnou zlátnout, přidejte mrkev, tempeh a krátce opečte. Nalijte rajčatovou passatu, rajčatový protlak, uvařenou červenou čočku, pár lístků čerstvé bazalky a vařte alespoň 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Namočené kešu ořechy sceďte a dejte do mixéru s čistou vodou, hořčicí, lahůdkovým droždím, citrónovou šťávou a solí.
  5. Zapékací formu vymažte olejem. Klaďte vrstvu plátku těstovin, vrstvu směsi s čočkou, trochu kešu bešamelu. Takto opakujte, než bude zapékací mísa plná a celá směs spotřebovaná (poslední vrstva bude směs čočky a bešamel). Záleží dle velikosti nádoby, mě to vyšlo cca na 6 vrstev.
  6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 °C. Nejdříve 30 minut zakryté, poté ještě dopečte dalších 30 minut odkryté.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte