Lasagne bez bešamelu

  • střední
  • do 60 minut
  • 4 roční období, Hlavní chody

5.0

1x hodnoceno

Čerstvé bylinky, rajčata, česnek, parmezán... posíláme na dálku vůni oblíbených lasagní. Nestačí vám to? Tak pojďte vařit! Ukážeme, jak připravit úžasný pokrm, který vás jedním soustem přenese do prosluněné Itálie. Ale tentokrát budou bez bešamelu, který některým z vás možná tolik nevyhovuje. Základem je tedy hlavně klasické mleté maso.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Plátky lasagní uvařte ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje do poloměkka.
  2. Po vyjmutí je vhoďte do studené vody s ledem, aby zůstaly po pečení v troubě “al dente”, a poté je vyndejte na talíř.
  3. Na olivovém oleji osmahněte šalotku, mrkev nahrubo nastrouhanou a řapíkatý celer (předem oloupaný).
  4. Přisypte mělněné nebo mleté maso, ochuťte solí a pepřem.
  5. Přidejte krájená rajčata z konzervi, nahrubo nakrájený česnek, bylinky a krátce povařte.
  6. Do zapékací mísy střídavě skládejte plátky těstovin, vrstvu masového ragů, opět lasagne a masové ragů.
  7. Zopakujte všechny vrstvy, zakončete je lasagnemi a posypte strouhaným parmezánem.
  8. Vše zapečte v rozpálené troubě 10 minut na 180 °C, aby se zapekl sýr na barvu.

lasagne-bez-besamelu_cervenec.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte