Zeleninové lasagne s bylinkovou ricottou

  • střední
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan

3.8

28x hodnoceno
I bez masa je můžete zkusit, přesně tak! Tyto jarní zeleninové lasagne jsou ztělesněním svěžích chutí, tak neváhejte dlouho a pusťte se do vaření. U větších jedlíků vydá základní recept na 4 porce, případně na 6.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C a veškerou zeleninu omyjte a očistěte.
  2. Chřest nejdříve oloupejte a odřízněte tužší konce. Vařte ho v osolené vroucí vodě asi 30 vteřin a poté prudce zchlaďte. To samé opakujte s hráškem.
  3. Cukety nakrájejte na půlměsíčky a opečte na suché pánvi, poté osolte. Cherry rajčata nakrájejte na plátky a jarní cibulku nadrobno.
  4. Ricottu ochuťte prolisovaným česnekem, solí a nadrobno nakrájeným oregánem.
  5. Poté si připravte bešamel.
  6. V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a zarestujte. Postupně přidávejte mléko a provařte cca 20 minut.
  7. Na závěr dochuťte strouhaným muškátovým oříškem a solí.
  8. Pekáč o velikosti 20 cm×28 cm vymažte teplou bešamelovou omáčkou a zaskládejte v tomto pořadí: tři plátky lasagní, bešamel, cuketa, chřest, hrášek, ricotta, jarní cibulka, parmezán.
  9. Takto vše třikrát zopakujte. Poslední vrstvu lasagní potřete bešamelem, ozdobte plátky rajčat a posypte parmezánem.
  10. Pečte 45 minut, dokud lasagne nezměknou a sýr nezezlátne. Po dopečení ozdobte čerstvou bazalkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte