Zeleninové lasagne s bylinkovou ricottou
- střední
- více než 60 minut
- Vege & vegan
3.8
29x hodnoceno
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C a veškerou zeleninu omyjte a očistěte.
- Chřest nejdříve oloupejte a odřízněte tužší konce. Vařte ho v osolené vroucí vodě asi 30 vteřin a poté prudce zchlaďte. To samé opakujte s hráškem.
- Cukety nakrájejte na půlměsíčky a opečte na suché pánvi, poté osolte. Cherry rajčata nakrájejte na plátky a jarní cibulku nadrobno.
- Ricottu ochuťte prolisovaným česnekem, solí a nadrobno nakrájeným oregánem.
- Poté si připravte bešamel.
- V hrnci rozpusťte máslo, přisypte mouku a zarestujte. Postupně přidávejte mléko a provařte cca 20 minut.
- Na závěr dochuťte strouhaným muškátovým oříškem a solí.
- Pekáč o velikosti 20 cm×28 cm vymažte teplou bešamelovou omáčkou a zaskládejte v tomto pořadí: tři plátky lasagní, bešamel, cuketa, chřest, hrášek, ricotta, jarní cibulka, parmezán.
- Takto vše třikrát zopakujte. Poslední vrstvu lasagní potřete bešamelem, ozdobte plátky rajčat a posypte parmezánem.
- Pečte 45 minut, dokud lasagne nezměknou a sýr nezezlátne. Po dopečení ozdobte čerstvou bazalkou.