Snídaňové špaldové muffiny

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Svačiny, Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Muffiny jsme si oblíbili asi úplně všichni. Připravujeme čokoládové, banánové nebo ovocné muffiny a jíme je k snídani i ke svačině. Vyzkoušejte zdravější variantu této snídaňové dobroty a připravte si špaldové muffiny s ovocem.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Připravte si silikonové košíčky na muffiny. Ty můžete vyložit papírovými košíčky na muffiny (není nutné).
  2. Troubu předehřejte na 170 °C.
  3. Ve větší míse prošlehejte vejce, jablečné pyré, med, jogurt, olej a rozmačkaný banán.
  4. V jiné míse smíchejte suché ingredience kromě semínek.
  5. Následně k suché směsi postupně vmíchejte mokrou směs, přidejte ovoce a spojte do hladkého těsta.
  6. Těsto rozdělte do formiček, ještě posypejte semínky a vločkami. Pečte cca 25 minut. Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Nutriční tip

Aby se jednalo o vyváženou snídani nebo svačinu, muffiny doplňte zdrojem bílkovin, třeba bílým jogurtem. Jak ho vybrat? Základem je vybírat bílé, neochucené jogurty. Například ve 200 g balení čokoládového jogurtu se skrývají 4 kostky cukru. Lépe tedy uděláte, když si vyberete bílý jogurt a dochutíte ho např. ovocem, přidat můžete i čekankový sirup.

Pokud máte děti, stejné návyky budujte i u nich. Dalším kritériem by měl být obsah tuku. Vybírejte jogurty kolem 2,5–3,5 % tuku. Tučné smetanové jogurty kolem 10 % tuku možná lahodí vašim chutím, ale obsahují méně bílkovin a tím i vápníku, který se na bílkoviny váže.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte