Řepové muffiny s hořkou čokoládou

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Vege & vegan

3.8

4x hodnoceno

Jsou sladké, jsou dobré a jsou zdravé… Co to je? Přece muffiny s červenou řepou a hořkou čokoládou. Připravíte je během chvíle a uvidíte, že si na nich pochutná celá rodina. Skvělé na nich je i to, že si je stejně jako klasické muffiny s čokoládou nebo ovocem můžete vzít s sebou kamkoliv. Recept na muffiny pro vás sepsala MaruškaVEG.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 12 kusů
  • Špaldová hladká mouka 200 g
  • Špaldová celozrnná mouka 100 g
  • Kakao 50 g
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 balení
  • Červená řepa uvařená 200 g
  • Slunečnicový olej BILLA Naše BIO 50 ml
  • Javorový sirup grade C 80 ml
  • Sójový vanilkový nápoj 300 ml
  • Čokoláda hořká 100 g
  • K podávání
  • Kokosová zakysaná smetana 300 g
  • Javorový sirup grade C 2 lžíce

Postup

  1. V míse smícháme obě špaldové mouky, kakao a kypřicí prášek do pečiva.
  2. V mixéru rozmixujeme předvařenou červenou řepu se slunečnicovým olejem, javorovým sirupem a sójovým nápojem.
  3. Smícháme tekuté a sypké ingredience.
  4. Do těsta na muffiny vmícháme nasekanou hořkou čokoládu a těstem naplníme muffinové košíčky.
  5. Pečeme 35–40 minut na 170 °C.
  6. V misce smícháme kokosovou zakysanou smetanu a javorový sirup. Vychladlé muffiny můžeme ozdobit krémem a posypat kousky čokolády.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte