Slaná ovesná kaše

  • snadné
  • do 30 minut
  • Svačiny, Snídaně

3.1

15x hodnoceno

Milujete k snídani ovesnou kaši, ale už vás trochu nudí sladká chuť? Pak tu pro vás máme slanou variantu ovesné kaše. Je plný bylinek, parmezánu a vejcí. Pojďte s námi vyzkoušet tuhle dobrotu.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Ovesné vločky 2 hrnek
  • Voda 3 hrnek
  • Parmezán 8 lžíce
  • Sušené bylinky 1 lžička
  • Paprika červená 1 hrnek
  • Cibule bílá 8 lžíce
  • Olej 4 lžička
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
  • Ocet
  • Sůl
  • Pepř
  • Na ozdobu
  • Slaná granola
  • Jarní cibulka
  • Čerstvé bylinky
  • Oblíbené koření

Postup ovesná kaše

  1. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej. Přidejte nakrájenou papriku, cibuli a začněte restovat doměkka. Poté dejte stranou do misky.
  2. V menším hrnci přiveďte vodu k varu a vsypte ovesné vločky. Za občasného míchání vařte na nízký stupeň přibližně 3 minuty.
  3. Pokud je kaše příliš hustá, přilijte další vodu. Vypněte, vmíchejte strouhaný sýr, osolte, opepřete a dochuťte bazalkou, tymiánem nebo oregánem.
  4. Kaši dejte do větší misky, na ni navrstvěte zeleninu a přidejte hotové pošírované vejce.
  5. Posypte slanou granolou dle chuti, nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a přidejte oblíbené koření.

Postup pošírované vejce

  1. V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem.
  2. Jakmile začne vřít, vařečkou udělejte vír a rozklepněte do něj vejce.
  3. To pak vařte cca 4 minuty.
  4. Stejně připravte i ostatní vejce.

Gusto tip: Recept na slanou granolu najdete na instagramu Terky Havlínové!

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte