Milujete k snídani ovesnou kaši, ale už vás trochu nudí sladká chuť? Pak tu pro vás máme slanou variantu ovesné kaše. Je plný bylinek, parmezánu a vejcí. Pojďte s námi vyzkoušet tuhle dobrotu.
Slaná ovesná kaše
- snadné
- do 30 minut
- Svačiny, Snídaně
3.0
1x hodnoceno
Postup ovesná kaše
- Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej. Přidejte nakrájenou papriku, cibuli a začněte restovat doměkka. Poté dejte stranou do misky.
- V menším hrnci přiveďte vodu k varu a vsypte ovesné vločky. Za občasného míchání vařte na nízký stupeň přibližně 3 minuty.
- Pokud je kaše příliš hustá, přilijte další vodu. Vypněte, vmíchejte strouhaný sýr, osolte, opepřete a dochuťte bazalkou, tymiánem nebo oregánem.
- Kaši dejte do větší misky, na ni navrstvěte zeleninu a přidejte hotové pošírované vejce.
- Posypte slanou granolou dle chuti, nakrájenou jarní cibulkou, bylinkami a přidejte oblíbené koření.
Postup pošírované vejce
- V menším kastrůlku přiveďte k varu vodu s octem.
- Jakmile začne vřít, vařečkou udělejte vír a rozklepněte do něj vejce.
- To pak vařte cca 4 minuty.
- Stejně připravte i ostatní vejce.
Gusto tip: Recept na slanou granolu najdete na instagramu Terky Havlínové!