Ovesná perníková kaše s čokoládou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Snídaně, Svačiny

4.0

25x hodnoceno
Perfektní snídaně až do postele, to je sen snad každého z nás. Trefili bychom se vám do chuti spíše se sladkou pochoutkou? Pak je pro vás dnešní videorecept jako stvořený – ovesná kaše vylepšená perníkovým kořením, ovocem a čokoládou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Jablko oloupejte a nastrouhejte nahrubo do hrnce.
  2. Přidejte šťávu z pomeranče, zalijte mlékem a zasypte perníkovým kořením.
  3. Přidejte rozkrojený vanilkový lusk, svitky skořice a lehce osolte.
  4. Pozvolna ohřívejte a občas promíchejte. Jakmile je směs horká, vsypte do hrnce vločky a kousky čokolády.
  5. Část si ale nechte na ozdobu. Vařte do zhoustnutí a změknutí vloček.
  6. Než budete kaši servírovat, nezapomeňte vyndat vanilkový lusk a skořici.
  7. Hotovou kaši ozdobte sušeným ovocem, ořechy a čokoládou.

pernikova-kase_prosinec_Gusto.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte