Pečený losos s bramborem a rajčatovým relishem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře

5.0

2x hodnoceno

Šťavnatého lososa si během letních měsíců dopřáváme s ještě větší chutí. V kombinaci s pečeným bramborem a porcí rajčat jde o skvělé a svěží jídlo. ⁠A Tereza Havlínová⁠ to moc dobře ví, tak zkuste její recept.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve začnete s přípravou brambor. Důkladně je omyjte a osušte. Pokud máte větší brambory, nakrájejte je na půlky, případně čtvrtky.
  2. V míse je zakápněte olejem, přidejte bylinky nebo česnek podle chuti.
  3. Osolte až po dopečení – zůstanou křupavé. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte v troubě na 200 °C cca 30 minut.⁠
  4. Zatímco se brambory pečou, připravte si lososa. Filety omyjte a osušte.
  5. Zakápněte olivovým olejem a osolte. Přidejte k bramborám 10 minut předtím, než budou hotové.⁠
  6. Ve zbylém čase si připravte rajčatový relish. Rajčata rozpulte, k nim přidejte najemno nasekanou šalotku, bazalku a prolisovaný česnek.
  7. Zakápněte šťávou z citronu a dochuťte solí a pepřem, ideálně z mlýnku.⁠
  8. Na talíř dejte upečeného lososa, přes něj naservírujte relish a přidejte brambory.
  9. Podávat můžete také se salátem a lehký jogurtovým dipem.⁠

DALŠÍ TIPY OD TEREZY HAVLÍNOVÉ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte