Šťavnatého lososa si během letních měsíců dopřáváme s ještě větší chutí. V kombinaci s pečeným bramborem a porcí rajčat jde o skvělé a svěží jídlo. A Tereza Havlínová to moc dobře ví, tak zkuste její recept.
Pečený losos s bramborem a rajčatovým relishem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
2.3
9x hodnoceno
Postup:
- Nejprve začnete s přípravou brambor. Důkladně je omyjte a osušte. Pokud máte větší brambory, nakrájejte je na půlky, případně čtvrtky.
- V míse je zakápněte olejem, přidejte bylinky nebo česnek podle chuti.
- Osolte až po dopečení – zůstanou křupavé. Na plechu vyloženém pečicím papírem pečte v troubě na 200 °C cca 30 minut.
- Zatímco se brambory pečou, připravte si lososa. Filety omyjte a osušte.
- Zakápněte olivovým olejem a osolte. Přidejte k bramborám 10 minut předtím, než budou hotové.
- Ve zbylém čase si připravte rajčatový relish. Rajčata rozpulte, k nim přidejte najemno nasekanou šalotku, bazalku a prolisovaný česnek.
- Zakápněte šťávou z citronu a dochuťte solí a pepřem, ideálně z mlýnku.
- Na talíř dejte upečeného lososa, přes něj naservírujte relish a přidejte brambory.
- Podávat můžete také se salátem a lehký jogurtovým dipem.
DALŠÍ TIPY OD TEREZY HAVLÍNOVÉ NAJDETE NA JEJÍCH STRÁNKÁCH.