Dejte si na jaře skvělou pochoutku inspirovanou dalekou Asií. Jarní závitky s tofu jsou plné zeleniny a dodají vám plno energie pro boj proti jarní únavě. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření a rolování.
Jarní závitky se „sladkokyselým“ tofu a tahini omáčkou s kari
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
5.0
2x hodnoceno
Postup
- Tofu nakrájejte na centimetrové plátky a každý z obou stan osušte papírovou utěrkou. Po délce nakrájejte tyto plátky na hranolky. Znovu přiložte na tofu papírovou utěrku, aby se vám tekutinu podařilo dobře odstranit.
- V misce nebo talíři promíchejte škrob se špetkou soli a pepře. Hranolky z tofu ze všech stran opatrně ve směsi obalte. V pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje a tofu ze všech stran opékejte dozlatova.
- V mističce promíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, med, sušený koriandr a škrob a opečené tofu na pánvi zalijte. Pánví pohybujte tak, aby se v omáčce tofu obalovalo, anebo jej opatrně obracejte. Když je omáčka zredukovaná a tofu potažené omáčkou, pánev odstavte z plotny.
- Mrkev nakrájejte na slabé hranolky dlouhé asi 7 cm. Stejně tak nakrájejte i okurku, ale tu ideálně zbavte vodnatého středu se semínky. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky.
- Rýžový papír máčejte v teplé vodě. Když změkne, rozprostřete si ho opatrně na pracovní podložku. Doprostřed rozložte do řádku (dlouhého asi 8 cm) nakrájené ředkvičky, zelí, tofu, mrkev a ředkvičky a bylinky. Výborná je kombinace koriandru a máty anebo koriandru a řeřichy. Boční strany ohněte směrem doprostřed a odspoda stáčejte papír do závitku. Dejte stranou.
- K závitkům připravte omáčku k namáčení. Ingredience prošlehejte nebo promixujte do hladké konzistence. Ihned podávejte.