Jarní závitky se „sladkokyselým“ tofu a tahini omáčkou s kari

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

5.0

3x hodnoceno

Dejte si na jaře skvělou pochoutku inspirovanou dalekou Asií. Jarní závitky s tofu jsou plné zeleniny a dodají vám plno energie pro boj proti jarní únavě. Tak už na nic nečekejte a pusťte se do vaření a rolování.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Tofu 150 g
  • Kukuřičný škrob 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Smažení
  • Extra panenský olivový olej
  • Sójová omáčka 3 lžíce
  • Šťáva z limetky 1 lžíce
  • Med květový 1 lžička
  • Koriandrový prášek 0.5 lžička
  • Kukuřičný škrob 0.25 lžička
  • Na závitky
  • Mladá mrkev 1 ks
  • Okurka salátová 0.5 ks
  • Červené zelí 0.5 ks
  • Ředkvičky 7 ks
  • Koriandr
  • Čerstvá máta
  • Výhonky řeřichy
  • Rýžový papír 10 ks
  • Omáčka
  • Tahini 2 lžíce
  • Citrónová šťáva 1 lžíce
  • Voda 3 lžíce
  • Kari koření 0.5 lžička
  • Česnek 1 stroužek
  • Javorový sirup BILLA Naše BIO 1 lžička
  • Mleté chilli 1 špetka

Postup

  1. Tofu nakrájejte na centimetrové plátky a každý z obou stan osušte papírovou utěrkou. Po délce nakrájejte tyto plátky na hranolky. Znovu přiložte na tofu papírovou utěrku, aby se vám tekutinu podařilo dobře odstranit. 
  2. V misce nebo talíři promíchejte škrob se špetkou soli a pepře. Hranolky z tofu ze všech stran opatrně ve směsi obalte. V pánvi rozehřejte asi 2 lžíce oleje a tofu ze všech stran opékejte dozlatova.
  3. V mističce promíchejte sójovou omáčku, limetkovou šťávu, med, sušený koriandr a škrob a opečené tofu na pánvi zalijte. Pánví pohybujte tak, aby se v omáčce tofu obalovalo, anebo jej opatrně obracejte. Když je omáčka zredukovaná a tofu potažené omáčkou, pánev odstavte z plotny. 
  4. Mrkev nakrájejte na slabé hranolky dlouhé asi 7 cm. Stejně tak nakrájejte i okurku, ale tu ideálně zbavte vodnatého středu se semínky. Zelí nakrouhejte na tenké nudličky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. 
  5. Rýžový papír máčejte v teplé vodě. Když změkne, rozprostřete si ho opatrně na pracovní podložku. Doprostřed rozložte do řádku (dlouhého asi 8 cm) nakrájené ředkvičky, zelí, tofu, mrkev a ředkvičky a bylinky. Výborná je kombinace koriandru a máty anebo koriandru a řeřichy. Boční strany ohněte směrem doprostřed a odspoda stáčejte papír do závitku. Dejte stranou.
  6. K závitkům připravte omáčku k namáčení. Ingredience prošlehejte nebo promixujte do hladké konzistence. Ihned podávejte.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte