Zeleninové závitky a arašídové máslo
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Předkrmy
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na nudličky.
- Červenou a žlutou papriku očistěte a také nakrájejte na nudličky.
- Zelí nastrouhejte, zelenou část jarní cibulky a ředkvičky nakrájejte na tenké plátky, česnek očistěte a prolistujte a zázvor nastrouhejte.
- Vše vložte do mísy, promíchejte a přelijte citrónovou šťávou.
- Rýžový papír vložte do studené vody na 20 sekund, nebo dokud pod prsty neucítíte, že změkl a je pružný.
- Vyjměte ho, nechte okapat a položte na drevěnou podložku.
- Rýžový papír naplňte tak, ay jedna strana závitku zůstala otevřená.
- Připravte si omáčku.
- Vyloupané arašídy dejte do mixéru a za postupného přidávání oleje rozmixujte na konzistenci omáčky.
- Okořeňte špetkou soli, a pokud chete zcela hladnou omáčku, pokračujte v mixování.
- Závitky podávejte s domácí arašídovou omáčkou.
Tip
Před mixováním můžete arašídy krátce opéct, tím získá arašídová omáčka bohatší aroma.