Vietnamská kuchyně je plná bylinek, zeleniny a všemožných ingrediencí z voňavé rýže. Dnešní recept na rýžové závitky s tofu je parádním tipem na párty občerstvení, za to vám ručíme. Hodit se budou šikovné ruce a trocha té trpělivosti.
Rýžové závitky s tofu
- střední
- do 60 minut
- Předkrmy, Vege & vegan
5.0
1x hodnoceno
Postup:
- Všechny ingredience na omáčku dobře promíchejte a dejte vychladit dolednice.
- Nudle připravte dle návodu na obalu. Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky.
- Připravte si okurku, mrkev a salát a začněte tvořit závitky.
- Rýžový papír namočte v teplé vodě a počkejte, dokud úplně nezměkne.
- Poté ho přendejte na pracovní plochu a do jeho středu začněte vodorovně skládat nudličky zeleniny, tofu a lístky koriandru.
- Přehněte směrem dovnitř pravý a levý okraj papíru a celý papír zarolujte odspodu směrem nahoru.
- Srolované závitky v půlce přeřízněte ostrým tenkým nožem.
- Podávejte s vychlazenou arašídovou omáčkou.
GUSTO TIP:
MÍSTO TOFU MŮŽETE POUŽÍT TAKÉ KUŘECÍ MASO.