Rýžové závitky s tofu

  • střední
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Vege & vegan

5.0

1x hodnoceno

Vietnamská kuchyně je plná bylinek, zeleniny a všemožných ingrediencí z voňavé rýže. Dnešní recept na rýžové závitky s tofu je parádním tipem na párty občerstvení, za to vám ručíme. Hodit se budou šikovné ruce a trocha té trpělivosti.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Vlasové rýžové nudle 100 g
  • Uzené tofu 1 ks
  • Okurka salátová 0.5 ks (na nudličky)
  • Mrkev 1.5 ks (na nudličky)
  • Salát ledový 0.5 ks (na proužky)
  • Koriandr 1 hrst
  • Rýžový papír 5 plátků
  • Omáčka
  • Sójová omáčka 2 lžíce
  • Arašídové máslo 1 lžíce
  • Česnek 1 stroužek (prolisovaný)
  • Horká voda 3 lžíce

Postup:

  1. Všechny ingredience na omáčku dobře promíchejte a dejte vychladit dolednice.
  2. Nudle připravte dle návodu na obalu. Uzené tofu nakrájejte na tenké nudličky.
  3. Připravte si okurku, mrkev a salát a začněte tvořit závitky.
  4. Rýžový papír namočte v teplé vodě a počkejte, dokud úplně nezměkne.
  5. Poté ho přendejte na pracovní plochu a do jeho středu začněte vodorovně skládat nudličky zeleniny, tofu a lístky koriandru.
  6. Přehněte směrem dovnitř pravý a levý okraj papíru a celý papír zarolujte odspodu směrem nahoru.
  7. Srolované závitky v půlce přeřízněte ostrým tenkým nožem.
  8. Podávejte s vychlazenou arašídovou omáčkou.

GUSTO TIP:

MÍSTO TOFU MŮŽETE POUŽÍT TAKÉ KUŘECÍ MASO.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte