Letní závitky s krevetami

  • snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy

0.0

0x hodnoceno

Pro všechny příznivce asijské kuchyně připravil Kluk v zástěře recept na letní závitky s krevetami. Kromě vynikajících závitků si během chvilky vykouzlíte i skvělou omáčku k letním závitkům.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Rýžový papír 4 kus
  • Ploché rýžové nudle 40 gramů
  • Mrkev 1 kus
  • Okurka salátová 0.25 kus
  • Červená kapie 0.25 kus
  • Rukola 2 hrst
  • Čerstvá máta
  • Vařené krevety 12 kus
  • Červená řepa 12 plátek
  • Černý sezam
  • Bílý sezam
  • Šťáva z limetky
  • Sůl
  • Pepř
  • Ghí
  • Omáčka
  • Arašídové máslo 2 lžíce
  • Teriyaki omáčka 2 lžíce
  • Med květový český 1 lžička
  • Rýžový ocet 1 lžička
  • Voda 2 lžíce
  • Zázvor 0.5 lžička

Postup:

  1. Rýžové nudle zalijeme horkou vodou a necháme změknout.
  2. Předvařené krevety osolíme a opepříme a zakápneme je limetkovou šťávou, orestujeme je z obou stran na kousku ghí (stačí minutku z každé strany).
  3. Zeleninu nakrájíme na tenké proužky. A můžeme začít motat.
  4. Rýžový papír na letní závitky namočíme ve studené vodě
  5. Papír položím na rovnou plochu, posypeme sezamem.
  6. Na rýžový papír dáme rýžové nudle, 4 proužky mrkve, okurky, 2 proužky papriky, 3 menší plátky řepy, 3 krevety, hrstičku rukoly a pár lístků máty.
  7. Nejdříve přeložíme boční strany dovnitř, poté motáme odzdola nahoru.
  8. Jakmile máme zamotáno, smícháme všechny ingredience na omáčku a můžeme podávat. 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte