Občas se říká, že kuřecí maso je nudné. Myslíte si to taky? Tak tento recept vás hravě přesvědčí o tom, že to není pravda. Grilovaná kuřecí prsa se zeleninou v alobalu totiž chutnají skvěle. Dokonale v sobě spojují neotřelé a zajímavé chutě koriandru, medvědího česneku a mozzarelly.
Grilovaná kuřecí prsa s mozzarellou
- střední
- více než 60 minut
- Hlavní chody
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Kuřecí prsa očistíme a uděláme s centimetrovým rozestupem zářezy zhruba do poloviny výšky masa.
- Připravíme pesto z koriandru a medvědího česneku. Mozzarellu nakrájíme naplátky.
- Kuřecí plátky střídavě plníme plátky mozzarelly a koriandrovým pestem. Na závěr zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout.
- Nakrájíme zeleninu. Kapustičky na půlky, brokolici na růžičky, mrkev s paprikou na proužky a cherry rajčátka necháme vcelku. V míse smícháme ingredience na marinádu a zeleninu do ní naložíme, zabalíme každou porci zvlášť do alobalu a dáme do ledničky.
- Grilujeme na mírném stupni zabalené zhruba 30 minut, poté otevřeme a necháme ještě chvilku zabarvit do zlatova cca 5–10 minut. Pokud si na grilu můžete nastavit teplotu, nastavte cca 180 °C.
- Hotové kuřecí steaky nakrájíme na plátky a podáváme s grilovanou zeleninou. Popřípadě vařeným kuskusem. Zbývající pesto můžeme použít jako dip nebo namazat na opečenou bagetku.