Cizrnové placky se smetanovým dipem

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan

4.3

1,066x hodnoceno

Při letní grill party by vedle masa nemělo chybět i jídlo pro vegetariány. My jsme tentokrát vybrali cizrnové placky se smetanovým dipem. Uvidíte, že si na nich s gustem pochutnají i masožravci. Recept na karbanátky z cizrny a kapusty pro vás připravil Jan Punčochář.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup cizrnové placky

  1. Cizrnu namočte do vody a nechte 24 hodin bobtnat. 
  2. Poté zhruba třetinu až polovinu uvařte v osolené vodě doměkka a spolu se zbytkem cizrny (syrové, jen namočené) rozmixujte. 
  3. Kapustu nakrájejte na menší kousky, spařte osolenou vodou a nechte vystydnout. Rozmixovanou cizrnu dochuťte veškerým kořením, sójovou omáčkou a miso pastou (podle chuti), přidejte nasekanou chilli papričku, česnek nebo šalotku, nadrobno nasekaný čerstvý libeček a koriandr, celé vajíčko, spařenou kapustu a dobře promíchejte. 
  4. Ze směsi tvarujte menší cizrnové karbanátky, které obalte v mouce, vajíčku a strouhance a ve vyšší vrstvě oleje usmažte dozlatova. Poté placky ještě krátce dopečte v troubě na 160 °C přibližně 8–10 minut. 
  5. Podávejte s čerstvým salátem nebo libovolně upravenými bramborami.

Postup smetanový dip

Všechny ingredience nakrájejte najemno a smíchejte se zakysanou smetanou. Dochuťte solí a worcestrovou omáčkou.

 

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte