Cizrnové placičky s raitou

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody

5.0

2x hodnoceno

Rychlé, lehké a výtečné! Přesně takové jsou cizrnové placičky s indickou raitou. Recept pro vás připravila Garden & Kitchen. Pochutnají si na nich příznivci lehčího stravování i vegetariáni. Ideální recept na rychlou a lehkou večeři či oběd.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Cizrnu z plechovky scedíme, propláchneme a poté vložíme do mixéru.
  2. K cizrně přidáme česnek, koření, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, vodu a vejce. Vše rozmixujeme.
  3. Do cizrnové směsi přidáme mouku a nasekanou petrželku a rukama znovu vše propracujeme.
  4. Ruce namočíme do studené vody, odebereme trochu směsi a tvarujeme cizrnové placičky.
  5. Cizrnové placky smažíme na rozpálené pánvi na troše oleje, 3–4 minuty z každé strany.

 

Na raitu

  1. Okurku, oloupeme, rozpůlíme, lžící vyndáme vnitřek a dáme stranou.
  2. Okurku nožem nakrájíme na co nejmenší kousky.
  3. K pokrájené okurce přidáme nasekanou mátu, koření a bílý jogurt. Vše promícháme lžící.
  4. Raitu dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na pár hodin do ledničky uležet.
  5. Podáváme s upečenými cizrnovými plackami.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte