Rychlé, lehké a výtečné! Přesně takové jsou cizrnové placičky s indickou raitou. Recept pro vás připravila Garden & Kitchen. Pochutnají si na nich příznivci lehčího stravování i vegetariáni. Ideální recept na rychlou a lehkou večeři či oběd.
Cizrnové placičky s raitou
- velmi snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody
4.4
1,077x hodnoceno
Postup
- Cizrnu z plechovky scedíme, propláchneme a poté vložíme do mixéru.
- K cizrně přidáme česnek, koření, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, vodu a vejce. Vše rozmixujeme.
- Do cizrnové směsi přidáme mouku a nasekanou petrželku a rukama znovu vše propracujeme.
- Ruce namočíme do studené vody, odebereme trochu směsi a tvarujeme cizrnové placičky.
- Cizrnové placky smažíme na rozpálené pánvi na troše oleje, 3–4 minuty z každé strany.
Na raitu
- Okurku, oloupeme, rozpůlíme, lžící vyndáme vnitřek a dáme stranou.
- Okurku nožem nakrájíme na co nejmenší kousky.
- K pokrájené okurce přidáme nasekanou mátu, koření a bílý jogurt. Vše promícháme lžící.
- Raitu dochutíme solí a citronovou šťávou. Dáme na pár hodin do ledničky uležet.
- Podáváme s upečenými cizrnovými plackami.