Při letní grill party by vedle masa nemělo chybět i jídlo pro vegetariány. My jsme tentokrát vybrali cizrnové placky se smetanovým dipem. Uvidíte, že si na nich s gustem pochutnají i masožravci. Recept na karbanátky z cizrny a kapusty pro vás připravil Jan Punčochář.
Cizrnové placky se smetanovým dipem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup cizrnové placky
- Cizrnu namočte do vody a nechte 24 hodin bobtnat.
- Poté zhruba třetinu až polovinu uvařte v osolené vodě doměkka a spolu se zbytkem cizrny (syrové, jen namočené) rozmixujte.
- Kapustu nakrájejte na menší kousky, spařte osolenou vodou a nechte vystydnout. Rozmixovanou cizrnu dochuťte veškerým kořením, sójovou omáčkou a miso pastou (podle chuti), přidejte nasekanou chilli papričku, česnek nebo šalotku, nadrobno nasekaný čerstvý libeček a koriandr, celé vajíčko, spařenou kapustu a dobře promíchejte.
- Ze směsi tvarujte menší cizrnové karbanátky, které obalte v mouce, vajíčku a strouhance a ve vyšší vrstvě oleje usmažte dozlatova. Poté placky ještě krátce dopečte v troubě na 160 °C přibližně 8–10 minut.
- Podávejte s čerstvým salátem nebo libovolně upravenými bramborami.
Postup smetanový dip
Všechny ingredience nakrájejte najemno a smíchejte se zakysanou smetanou. Dochuťte solí a worcestrovou omáčkou.