Polévka tom yum s kuřecím masem
- střední
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Recepty
4.3
3x hodnoceno
Jestli stále hledáte polévku, která vás zaručeně zahřeje, právě jste ji našli. Pomůže tomu i slušná dávka chilli papriček, ale nebojte, nechybí ani kokosové mléko na zjemnění.
Postup
- Ve velkém hrnci prohřejte vývar, až dosáhne bodu varu, vložte do něj jarní cibulky, limetkové listy, citronovou trávu (pokud používáte čerstvé stonky, před vařením je podrťte tloukem), zázvor, chilli papričky, rajčata a kokosové mléko.
- Na mírném ohni vařte 20 minut. Potom dochuťte kari pastou, ústřicovou omáčkou a třtinovým cukrem podle vlastních preferencí. Vývar opět přiveďte k varu a vložte do něj hlívu ústřičnou pokrájenou na kousky o velikosti sousta a kuřecí prsa nakrájená na nudličky.
- Pět minut nechte táhnout. Na závěr dochuťte polévku limetkovou šťávou. Tekutinu rozdělte do hlubokých, nejlépe keramických misek tak, aby v každé porci byla hlíva ústřičná i kuřecí maso.
- Zdobte koriandrem či thajskou bazalkou a chilli papričkou. Podávejte s rýží.