Polévka tom yum s kuřecím masem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Jestli stále hledáte polévku, která vás zaručeně zahřeje, právě jste ji našli. Pomůže tomu i slušná dávka chilli papriček, ale nebojte, nechybí ani kokosové mléko na zjemnění.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Zeleninový vývar 600 ml
  • Jarní cibulka 4 ks
  • Sušené limetkové listy 2 ks
  • Sušená citronová tráva
  • Zázvor 4 cm
  • Čerstvé chilli papričky 2 ks
  • Rajčata 4 ks
  • Kokosové mléko 1 plechovka
  • Kari pasta 2 lžičky
  • Třtinový cukr 2 lžičky
  • Ústřicová omáčka 2 lžíce
  • Hlíva ústřičná 200 g
  • Kuřecí prsa 400 g
  • Šťáva z limetky
  • Koriandr
  • Jasmínová rýže

Postup

  1. Ve velkém hrnci prohřejte vývar, až dosáhne bodu varu, vložte do něj jarní cibulky, limetkové listy, citronovou trávu (pokud používáte čerstvé stonky, před vařením je podrťte tloukem), zázvor, chilli papričky, rajčata a kokosové mléko.
  2. Na mírném ohni vařte 20 minut. Potom dochuťte kari pastou, ústřicovou omáčkou a třtinovým cukrem podle vlastních preferencí. Vývar opět přiveďte k varu a vložte do něj hlívu ústřičnou pokrájenou na kousky o velikosti sousta a kuřecí prsa nakrájená na nudličky.
  3. Pět minut nechte táhnout. Na závěr dochuťte polévku limetkovou šťávou. Tekutinu rozdělte do hlubokých, nejlépe keramických misek tak, aby v každé porci byla hlíva ústřičná i kuřecí maso.
  4. Zdobte koriandrem či thajskou bazalkou a chilli papričkou. Podávejte s rýží.

BILLA_CZ_polevka_tom_yum_s_kurecim_masem.png

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte