Jemný květákový krém s krupicovým svitkem
- střední
- do 60 minut
- Vege & vegan, 4 roční období, Recepty
0.0
0x hodnoceno
Krémových polévek není nikdy dost, na tom se jistě shodneme. Přidejte si do vašeho polévkového repertoáru tento květákový krém a překvapte rodinu chutnou novinkou.
Postup
- Květák rozeberte na růžičky a v jednom litru mírně osolené vody uvařte doměkka, což trvá asi 25 minut. Část vařeného květáku odložte stranou.
- Pomocí tyčového mixéru rozmixujte zbytek dohladka, dochuťte muškátovým květem, citronovou šťávou a pepřem.
- V jiném hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku a vmíchejte ji do květákového základu. Metličkou vyšlehejte žloutky se smetanou a vlijte je do polévky, kterou tak zahustíte.
- Souběžně s polévkou připravte krupicový svítek. V rendlíku svařte mléko s krupicí na jemnou kaši. Zašlehejte máslo, žloutek a sníh z jednoho bílku.
- Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem a vytřete ji máslem. Směs vlijte do rozpálené pánve a po obou stranách opečte dozlatova.
- Svítek nakrájejte a vložte do polévky společně s většími kousky vařeného květáku. Zdobte čerstvou petrželkou.