Jemný květákový krém s krupicovým svitkem

  • střední
  • do 60 minut
  • Vege & vegan, 4 roční období, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Krémových polévek není nikdy dost, na tom se jistě shodneme. Přidejte si do vašeho polévkového repertoáru tento květákový krém a překvapte rodinu chutnou novinkou.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Květák rozeberte na růžičky a v jednom litru mírně osolené vody uvařte doměkka, což trvá asi 25 minut. Část vařeného květáku odložte stranou.
  2. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte zbytek dohladka, dochuťte muškátovým květem, citronovou šťávou a pepřem.
  3. V jiném hrnci připravte z másla a mouky světlou jíšku a vmíchejte ji do květákového základu. Metličkou vyšlehejte žloutky se smetanou a vlijte je do polévky, kterou tak zahustíte.
  4. Souběžně s polévkou připravte krupicový svítek. V rendlíku svařte mléko s krupicí na jemnou kaši. Zašlehejte máslo, žloutek a sníh z jednoho bílku.
  5. Připravte si pánev s nepřilnavým povrchem a vytřete ji máslem. Směs vlijte do rozpálené pánve a po obou stranách opečte dozlatova.
  6. Svítek nakrájejte a vložte do polévky společně s většími kousky vařeného květáku. Zdobte čerstvou petrželkou.

BILLA_CZ_jemny_kvetakovy_krem.png

Sdílejte