Cibulový koláč s čerstvým smetanovým sýrem a špekem
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min
3.0
145x hodnoceno
Spojili jsme síly se známým šéfkuchařem a porotcem MasterChef Česko Honzou Punčochářem a připravili pro vás recept na cibulový, jinak také alsaský, koláč! Je snadný, krásně křupavý a hlavně neodolatelný. Dělá se sice z kynutého těsta, ale ani toho se nemusíte bát!
Postup:
- Hladkou mouku spolu s droždím, vlažnou vodou a solí vymíchejte v míse do hladkého těsta.
- Propracujte a nechte v teple vykynout.
- Vykynuté těsto znovu propracujte a vyválejte na tenký plát. Dejte na plech na pečicí papír.
- Zalijte smetanou, rozprostřete na ni půlkolečka nakrájené cibule, nakrájenou slaninu a tymián. Zastrouhejte parmezánem a opepřete.
- Troubu rozehřejte na 220 °C a koláč pečte 12–15 minut.
- Poté vyjměte a pomocí lžíce ozdobte čerstvým smetanovým sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem.