Cibulový koláč s čerstvým smetanovým sýrem a špekem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min

4.3

1,242x hodnoceno

Spojili jsme síly se známým šéfkuchařem a porotcem MasterChef Česko Honzou Punčochářem a připravili pro vás recept na cibulový, jinak také alsaský, koláč! Je snadný, krásně křupavý a hlavně neodolatelný. Dělá se sice z kynutého těsta, ale ani toho se nemusíte bát!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Hladkou mouku spolu s droždím, vlažnou vodou a solí vymíchejte v míse do hladkého těsta.
  2. Propracujte a nechte v teple vykynout. 
  3. Vykynuté těsto znovu propracujte a vyválejte na tenký plát. Dejte na plech na pečicí papír. 
  4. Zalijte smetanou, rozprostřete na ni půlkolečka nakrájené cibule, nakrájenou slaninu a tymián. Zastrouhejte parmezánem a opepřete. 
  5. Troubu rozehřejte na 220 °C a koláč pečte 12–15 minut. 
  6. Poté vyjměte a pomocí lžíce ozdobte čerstvým smetanovým sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem.

Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)

Energie 894 kcal/3741 kJ
Bílkoviny 33 g
Tuky 47 g
Nasycené tuky 10 g
Sacharidy 82 g
Cukr 5 g
Vláknina 4 g

cibulovy-kolac-puncochar_BILLA-kveten.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte