Spojili jsme síly se známým šéfkuchařem a porotcem MasterChef Česko Honzou Punčochářem a připravili pro vás recept na cibulový, jinak také alsaský, koláč! Je snadný, krásně křupavý a hlavně neodolatelný. Dělá se sice z kynutého těsta, ale ani toho se nemusíte bát!
Cibulový koláč s čerstvým smetanovým sýrem a špekem
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min
3.1
164x hodnoceno
Postup:
- Hladkou mouku spolu s droždím, vlažnou vodou a solí vymíchejte v míse do hladkého těsta.
- Propracujte a nechte v teple vykynout.
- Vykynuté těsto znovu propracujte a vyválejte na tenký plát. Dejte na plech na pečicí papír.
- Zalijte smetanou, rozprostřete na ni půlkolečka nakrájené cibule, nakrájenou slaninu a tymián. Zastrouhejte parmezánem a opepřete.
- Troubu rozehřejte na 220 °C a koláč pečte 12–15 minut.
- Poté vyjměte a pomocí lžíce ozdobte čerstvým smetanovým sýrem smíchaným s nastrouhaným česnekem.
Hodnoty na jednu porci jídla (300 g)
Energie | 894 kcal/3741 kJ |
Bílkoviny | 33 g |
Tuky | 47 g |
Nasycené tuky | 10 g |
Sacharidy | 82 g |
Cukr | 5 g |
Vláknina | 4 g |