Cibulové sušenky

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Předkrmy, Vege & vegan

4.8

980x hodnoceno

Nejen na silvestrovskou party, ale i na rodinou oslavu nebo posezení s přáteli se vám budou hodit skvělé cibulové krekry. Příprava je velmi jednoduchá a servírovat je můžete s nejrůznějšími pomazánkami.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Na 60 kusů
  • Slunečnicový olej BILLA Naše BIO 4 lžíce
  • Cibule bílá 4 ks
  • Špaldová hladká mouka 200 g
  • Špaldová celozrnná mouka 100 g
  • Kukuřičný škrob 2 lžíce
  • Mák 2 lžíce
  • Kypřicí prášek do pečiva 1 lžíce
  • veganská alternativa másla 120 g
  • Sůl 1 lžička
  • Majoránka 1 lžička
  • Sladká mletá paprika 1 lžička
  • K podávání
  • Veganská pomazánka
  • Řecké olivy s mandlí
  • Okurky nakládačky
  • Tempeh BILLA Naše BIO
  • Rostlinné alternativy k sýru
  • mix ořechů (lískové, kešu, mandle…)
  • Polníček
  • Hrozny bílé

Postup

  1. Nejdříve nakrájejte a osmažte cibuli do zlatova. Než budete tvořit těsto, nechte ji zcela vychladnout.
  2. V míse smíchejte mouky, kukuřičný škrob, mák a kypřící prášek. Poté přidejte změklou alternativu másla, osmaženou cibulku a vypracujte v jednotné těsto.
  3. To dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  4. Těsto vyválejte na tenkou placku a vykrajujte libovolné tvary, které dáte na plech s pečicím papírem.
  5. Pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
  6. Poté servírujte s pomazánkami, olivami, kyselými okurkami, ořechy, tempehem, polníčkem či jinou zeleninou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte