O tom, že jíst ryby našemu zdraví prospívá, asi není třeba připomínat. Vyzkoušejte si tresku připravit trochu netradičně – s pečenou zeleninou a kokosovou omáčkou. Podávat ji můžete s bulgurem a lehká a zdravá večeře je na světě!
Treska s pečenou mrkví a petrželí, bulgurem a kokosovou omáčkou
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Očištěnou mrkev a petržel podélně rozpulte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se zelenina olejem obalila a pak rozprostřete vedle sebe, aby se zelenina nedotýkala. Umístěte zeleninu k jedné straně plechu, aby vám kousek zůstal volný pro pečení ryby.
- Zeleninu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut.
- Rybu pokapejte citronem a nechte asi 3 minuty odstát.
- V mističce promíchejte olivový olej, římský kmín, koriandr, papriku, česnek a sůl. Marinádou rybu potřete.
- Rybu přidejte po 10 minutách pečení k zelenině. Přepněte troubu na režim horkovzduchu a pečte dalších 10 minut.
- Kokosové mléko smíchejte v kastrůlku s pomerančovou šťávou, kari pastou a přiveďte k varu. Ve skleničce s vodou rozmíchejte kukuřičný škrob. Vlijte do ochuceného kokosového mléka a za stálého míchání vařte asi minutu. Podle chuti osolte.
- Rybu a zeleninu naservírujte na kopeček uvařeného bulguru. Posypejte nadrobno nakrájenou chilli papričkou, ozdobte natí z mrkve a podle chuti přelévejte kokosovou omáčkou.