Treska s pečenou mrkví a petrželí, bulgurem a kokosovou omáčkou

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře

5.0

1x hodnoceno

O tom, že jíst ryby našemu zdraví prospívá, asi není třeba připomínat. Vyzkoušejte si tresku připravit trochu netradičně – s pečenou zeleninou a kokosovou omáčkou. Podávat ji můžete s bulgurem a lehká a zdravá večeře je na světě!

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Očištěnou mrkev a petržel podélně rozpulte. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Pokapejte olejem, osolte a opepřete. Promíchejte, aby se zelenina olejem obalila a pak rozprostřete vedle sebe, aby se zelenina nedotýkala. Umístěte zeleninu k jedné straně plechu, aby vám kousek zůstal volný pro pečení ryby. 
  2. Zeleninu vložte do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 10 minut.
  3. Rybu pokapejte citronem a nechte asi 3 minuty odstát. 
  4. V mističce promíchejte olivový olej, římský kmín, koriandr, papriku, česnek a sůl. Marinádou rybu potřete.
  5. Rybu přidejte po 10 minutách pečení k zelenině. Přepněte troubu na režim horkovzduchu a pečte dalších 10 minut.
  6. Kokosové mléko smíchejte v kastrůlku s pomerančovou šťávou, kari pastou a přiveďte k varu. Ve skleničce s vodou rozmíchejte kukuřičný škrob. Vlijte do ochuceného kokosového mléka a za stálého míchání vařte asi minutu. Podle chuti osolte.
  7. Rybu a zeleninu naservírujte na kopeček uvařeného bulguru. Posypejte nadrobno nakrájenou chilli papričkou, ozdobte natí z mrkve a podle chuti přelévejte kokosovou omáčkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte