Chutné a rychlé jídlo, které voní jihem? Přesně tak na vás zapůsobí náš recept na středomořskou rybí pánev, protože je plná lahodných artyčoků, oliv a rajčat. Rybí filety jsme zvolili takové, které jsou v našich podmínkách snadno dostupné. Pokud ale seženete bělomasou mořskou rybu, určitě ji použijte!
Středomořská rybí pánev
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Vaříme do 30 min
3.5
14x hodnoceno
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olivový olej.
- Po zahřátí přidejte šalotku a zkrátce orestujte dosklovata. Přisypejte česnek a opět krátce orestujte.
- Následně přilijte rajčata z plechu, přisypejte bazalku, sůl a pepř a dobře promíchejte.
- Pár minut povařte a poté vypněte plamen. Do stejné pánve s omáčkou rozložte filety candáta (nebo jiné bělomasé ryby) pokrájené na menší kousky.
- Následně přidejte předem povařené artyčoky (zbavené tužších částí), cherry rajčata, plátky bio citronu, kapary a pokrájené olivy (předem vypeckované).
- Na závěr zasypejte vše sýrem a dejte péct do trouby na cca 25 minut.
- Hotové jídlo ozdobte čerstvou bazalkou (případně dokořeňte) a podávejte třeba s křupavou bagetou.