Švestkový jáhelník

  • snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

0.0

0x hodnoceno

Lahodný moučník, který je inspirovaný tradičními recepty z minulosti vám rozhodně zachutná! Připravte si doma voňavý švestkový jahelník místo moučníku nebo jako sladký oběd.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si jáhly 2x spařte horkou vodou. Připravte si hrnec, přidejte spařené jáhly a zalejte je mlékem. Přiveďte k varu, přidejte javorový sirup s mletou skořicí a vařte 10 minut. Po deseti minutách odstavte a nechte ještě 5 minut pod pokličkou.
  2. Poté k nim přidejte švestková povidla, žloutky, kypřicí prášek a tvaroh. Důkladně promíchejte.
  3. Sušené švestky nakrájejte na menší kostičky a vlašské oříšky nasekejte najemno. Švestky i oříšky přidejte ke jáhlové směsi.
  4. Bílky si vyšlehejte zvlášť. Nakonec je přidejte k jáhlové směsi. 
  5. Hotovou směs nalijte do máslem vymazané zapékací formy a pečte při 200 °C cca 25 minut.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte