Lahodný moučník, který je inspirovaný tradičními recepty z minulosti vám rozhodně zachutná! Připravte si doma voňavý švestkový jahelník místo moučníku nebo jako sladký oběd.
Švestkový jáhelník
- snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si jáhly 2x spařte horkou vodou. Připravte si hrnec, přidejte spařené jáhly a zalejte je mlékem. Přiveďte k varu, přidejte javorový sirup s mletou skořicí a vařte 10 minut. Po deseti minutách odstavte a nechte ještě 5 minut pod pokličkou.
- Poté k nim přidejte švestková povidla, žloutky, kypřicí prášek a tvaroh. Důkladně promíchejte.
- Sušené švestky nakrájejte na menší kostičky a vlašské oříšky nasekejte najemno. Švestky i oříšky přidejte ke jáhlové směsi.
- Bílky si vyšlehejte zvlášť. Nakonec je přidejte k jáhlové směsi.
- Hotovou směs nalijte do máslem vymazané zapékací formy a pečte při 200 °C cca 25 minut.