Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Snídaně

0.0

0x hodnoceno

Jáhly jsou jednou z tradičních českých potravin, jsou přirozeně bezlepkové a velmi chutné. Často se z nich připravují sladká jídla. My jsme pro vás tentokrát připravili jáhlovou kaši s karamelizovanými hruškami. Skvělý recept na sladkou snídani nebo svačinu pro celou rodinu.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejprve si připravíme hrušku. Rozkrojíme ji a na mírném plameni ji opečeme na ghí a čekankovém sirupu. Po cca 5 minutách nám změkne a trošku zhnědne.
  2. Poté si připravíme jáhlovou kaši. V hrnci si smícháme mléko společně s jáhlovými vločkami, čekankovým sirupem a skořicí. Na mírném plameni jáhlovou kaši mícháme, dokud nám nezhoustne.
  3. Podáváme s karamelizovanou hruškou, nasekanými mandlemi, případně s troškou rozpuštěného másla.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte