Jáhly jsou jednou z tradičních českých potravin, jsou přirozeně bezlepkové a velmi chutné. Často se z nich připravují sladká jídla. My jsme pro vás tentokrát připravili jáhlovou kaši s karamelizovanými hruškami. Skvělý recept na sladkou snídani nebo svačinu pro celou rodinu.
Jáhlová kaše s karamelizovanými hruškami
- velmi snadné
- do 30 minut
- Snídaně
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Nejprve si připravíme hrušku. Rozkrojíme ji a na mírném plameni ji opečeme na ghí a čekankovém sirupu. Po cca 5 minutách nám změkne a trošku zhnědne.
- Poté si připravíme jáhlovou kaši. V hrnci si smícháme mléko společně s jáhlovými vločkami, čekankovým sirupem a skořicí. Na mírném plameni jáhlovou kaši mícháme, dokud nám nezhoustne.
- Podáváme s karamelizovanou hruškou, nasekanými mandlemi, případně s troškou rozpuštěného másla.