Jáhlová kaše s oříšky a marmeládou
- snadné
- do 30 minut
- Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Snídaně, Svačiny
4.8
4x hodnoceno
- Nejprve propláchněte jáhly ve studené vodě a slijte. Poté je spařte vroucí vodou a nechte okapat.
- Máslo přendejte do rendlíku, nechte na mírném plameni zhnědnout a přidejte nastrouhaná jablka.
- Jakmile se voda odpaří, přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat.
- Podlijte mlékem a přisypte skořici a sůl.
- Nakonec přidejte okapané jáhly a vařte asi 30 minut.
- Teplou kaši servírujte do hlubokého talíře, přidejte oblíbenou marmeládu nebo kompot, čerstvé ovoce nebo oříšky podle vlastní fantazie.
- Na závěr můžete ozdobit mátou.
GUSTO TIP:
POKUD VÁM ZBYLA JÁHLOVÁ KAŠE ZE SNÍDANĚ, DEJTE JI DO MENŠÍCH MISEK A DRUHÝ DEN ZAPEČTE.