Grilované vepřové steaky se zeleninovými špízy

  • snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

3.9

15x hodnoceno

Sezóna grilování je v plném proudu a my pro vás máme tip, jak si připravit rychlou večeři a celou na grilu. Vepřové steaky s medvědím česnekem se zeleninovými špízy podávejte s pažitkovým dipem. Jistě si na nich pochutná celá rodina.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Vepřový steak z kýty s medvědím česnekem 2 balení
  • Cuketa 2 ks
  • Paprika červená 2 ks
  • Předvařená kukuřice 2 ks
  • Červená cibule BILLA BON VIA 2 ks
  • Žampiony 10 ks
  • Extra panenský olivový olej 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužek
  • Tymián 2 lžička
  • Zakysaná smetana 300 g
  • Pažitka 2 hrst
  • Sůl
  • Pepř

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte cuketu na kolečka, červenou cibuli a kukuřici. Žampiony rozkrojte na půlky. Papriku nakrájejte na menší čtverce a poté vše střídavě napichujte na grilovací jehly.
  2. Poté ve sklenici smíchejte olivový olej s prolisovaným česnekem, tymiánem, solí a pepřem. Směsí potřete zeleninové špízy.
  3. Připravte si dresing. Smíchejte zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  4. Nakonec steaky i zeleninové špízy ugrilujte (maso je hotové do 5 minut, špízy do 10 minut).
  5. Podávejte s pažitkovým dresingem.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte