Rozpálený gril, z kterého se line báječná vůně grilovaného masa, taky už se těšíte? Vepřová krkovice na grilu je naprostou klasikou. Co si ji ale tentokrát připravit trochu jinak. Jan Punčochář pro vás připravil recept na marinádu z medvědího česneku, balsamica a olivového oleje.
Krkovice na grilu v marinádě z medvědího česneku
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Masové recepty
2.6
45x hodnoceno
Postup
- Krkovici naporcujte na čtyři steaky, osolte, opepřete, dejte do mísy a zakápněte balsamicovým octem. Nechte marinovat jeden den.
- Veškeré bylinky a medvědí česnek vložte do mixéru a společně s piniovými oříšky, olivovým olejem a parmezánem vytvořte hladké pesto. Lžící decentně potřete maso a nechte ještě 5 hodin marinovat.
- Rozpalte gril, zprudka krátce opečte a nechte odpočinout. Poté znovu položte na gril a nechte maso dodělat.
- Po vyndání steaky nakrájejte a zalijte pestem. Jako příloha se hodí pečený brambor a lehký salát.