Krkovice na grilu v marinádě z medvědího česneku

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Hlavní chody, Masové recepty

2.6

47x hodnoceno

Rozpálený gril, z kterého se line báječná vůně grilovaného masa, taky už se těšíte? Vepřová krkovice na grilu je naprostou klasikou. Co si ji ale tentokrát připravit trochu jinak. Jan Punčochář pro vás připravil recept na marinádu z medvědího česneku, balsamica a olivového oleje.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Krkovice bez kosti 1 kg
  • Sůl
  • Pepř
  • Balzamikový ocet 100 ml
  • Pesto
  • Extra panenský olivový olej 150 ml
  • Medvědí česnek 200 g
  • Hladkolistá petržel 50 g
  • Piniové oříšky 100 g
  • Tymián 30 g

Postup

  1. Krkovici naporcujte na čtyři steaky, osolte, opepřete, dejte do mísy a zakápněte balsamicovým octem. Nechte marinovat jeden den.
  2. Veškeré bylinky a medvědí česnek vložte do mixéru a společně s piniovými oříšky, olivovým olejem a parmezánem vytvořte hladké pesto. Lžící decentně potřete maso a nechte ještě 5 hodin marinovat.
  3. Rozpalte gril, zprudka krátce opečte a nechte odpočinout. Poté znovu položte na gril a nechte maso dodělat.
  4. Po vyndání steaky nakrájejte a zalijte pestem. Jako příloha se hodí pečený brambor a lehký salát.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte