Srbské rizoto

  • snadné
  • do 30 minut
  • Hlavní chody, Večeře, Masové recepty

4.0

5x hodnoceno

Rizoto jste si asi už doma někdy připravovali. Pokud patříte mezi milovníky italského rizota, pak si jistě pochutnáte i na jeho srbské verzi. Srbské rizoto s kuřecím či mletým masem je hotové během chvíle a jistě si na něm pochutná celá rodina.

Suroviny

Počet osob

-
+
  • Řepkový olej 2 lžíce
  • Cibule bílá 2 ks
  • Kuřecí prsa 300 g
  • Česnek 1 stroužek
  • Červená kapie 2 ks
  • Rajčata 2 ks
  • Rajčatový protlak 2 lžíce
  • Mletá paprika 1 lžička
  • Uzená paprika 1 lžička
  • Hrášek ve sladkoslaném nálevu 100 g
  • Rýže 320 g
  • Zeleninový vývar 500 ml
  • Sůl
  • K podávání
  • Nastrouhaný sýr
  • Čerstvé bylinky
  • Okurky sterilované

Postup

  1. V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Na něm nechte zesklovatět cibuli.
  2. Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky nebo mix mletého hovězího a vepřového masa a chvíli společně restujte. Přihoďte prolisovaný česnek a nakrájené papriky, opět restujte.
  3. Potom osolte, přidejte rajčatový protlak a rajčata. Následně přidejte sladkou a uženou papriku(koření), mražený (nebo sterilovaný hrášek) a propláchnutou rýži. Promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
  4. Dochuťte a přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a na nižším stupni duste 20 minut. Poté vypněte a nechte ještě pár minut dojít.
  5. Posypejte strouhaným sýrem, nasekanými bylinkami a kyselou okurkou.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte