Rizoto jste si asi už doma někdy připravovali. Pokud patříte mezi milovníky italského rizota, pak si jistě pochutnáte i na jeho srbské verzi. Srbské rizoto s kuřecím či mletým masem je hotové během chvíle a jistě si na něm pochutná celá rodina.
Srbské rizoto
- snadné
- do 30 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
4.0
5x hodnoceno
Postup
- V hluboké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Na něm nechte zesklovatět cibuli.
- Přidejte kuřecí maso nakrájené na kousky nebo mix mletého hovězího a vepřového masa a chvíli společně restujte. Přihoďte prolisovaný česnek a nakrájené papriky, opět restujte.
- Potom osolte, přidejte rajčatový protlak a rajčata. Následně přidejte sladkou a uženou papriku(koření), mražený (nebo sterilovaný hrášek) a propláchnutou rýži. Promíchejte a zalijte zeleninovým vývarem.
- Dochuťte a přiveďte k varu. Pak přiklopte pokličkou a na nižším stupni duste 20 minut. Poté vypněte a nechte ještě pár minut dojít.
- Posypejte strouhaným sýrem, nasekanými bylinkami a kyselou okurkou.