Skvělé krémové rizoto je typický italský pokrm. Nepleťte si ho s rizotem ze školních jídelen, toto je mnohem lepší a potěší kdejakého labužníka. :)
Krémové rizoto s lososem
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře
3.1
15x hodnoceno
Postup
- Předehřejte si troubu na 200 °C.
- Osolte filety lososa, položte na plech a pečte zhruba 15 až 20 minut.
- Upečené filety nakrájejte na menší kousky a dejte bokem.
- V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přidejte najemno nakrájenou šalotku a opékejte do změknutí.
- Přidejte najemno nakrájený česnek a opékejte zhruba další minutu.
- Přisypte rýži a dobře promíchejte s česnekem a šalotkou.
- Následně přidejte lžíci vinného octa a asi 1/5 vývaru.
- Za stálého míchání nechte vývar postupně odpařit.
- Jakmile se odpaří, přidejte další 1/5 vývaru a celý postup opakujte, dokud nemáte všechen vývar spotřebovaný.
- Rizoto vařte, dokud není rýže hotová, ideálně ale tak, že jde stále na skus cítit trochu tvrdého jádra.
- Na závěr k rizotu přimíchejte parmezán, hrášek a lososa a podle chuti osolte a opepřete.