Také tak milujete knedlíky s jahodami? Navíc když je vláčné těsto připravované z tvarohu. Toto jídlo je zkrátka symbolem blížícího se léta, a proto jsme recept na něj nemohli vynechat!
Jahodové knedlíky podle Honzy Punčocháře
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Vege & vegan, Vaříme do 30 min
3.2
68x hodnoceno
Postup:
- Veku zbavte tmavých okrajů a nakrájejte na kostky. Orestujte je v pánvi na másle dozlatova.
- Poté přesypte do mísy, přidejte dva žloutky, tvaroh, cukr, skořici a mouku.
- Vše spojte a vypracujte těsto. Z něj tvarujte kuličky, které vařte v osolené vodě 10–12 minut podle velikosti.
- Jahody nakrájejte na drobné kostičky, oslaďte cukrem a rozmačkejte vidličkou.
- Přidejte smetanu a nechte v lednici vychladit.
- Do hrnce dejte máslo, cukr a skořici a vše rozpusťte, poté do másla vložte uvařené knedlíčky a lehce obalte.
- Knedlíčky servírujte na rozmačkané jahody, přidejte nadrobený tvrdý tvaroh, který ještě oslaďte a ochuťte skořicí.
- Na závěr můžete ozdobit čerstvými jahodami.