Sladká jídla milujeme všichni! Tvarohové knedlíky jsou v létě na našich stolech častým hostem a není se čemu divit. Kombinace tvarohu a ovoce je osvěžující a neuvěřitelně chutná. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte pustit do jejich přípravy.
Tvarohové knedlíky s borůvkami
- velmi snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Večeře, Vege & vegan
4.2
42x hodnoceno
Postup
- V míse smícháme tvaroh s vejcem, moukou a solí tak, aby nám vzniklo kompaktní nelepivé těsto.
- Těsto dáme odpočinout do lednice zhruba na 15 minut.
- Mezitím si dáme vařit vodu do většího hrnce a omyjeme a osušíme borůvky.
- Těsto vyválíme na lehce pomoučněné ploše do válečku a rozdělíme na 6–8 stejně velkých kusů.
- Z každého kousku si vypracujeme kuličku, tu následně dlaní vytvarujeme do placky, doprostřed dáme borůvky, opatrně slepíme okraje k sobě a vyvalíme do tvaru kulatého knedlíku.
- Knedlíky vaříme ve vroucí vodě – neměla by „vřít jako prádlo“, pomalý var zajistí, že budou knedlíky krásně hladké. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu, zhruba 7–8 minut.
- Podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem. Do talíře můžeme přidat i čerstvé borůvky na ozdobu.