Tvarohové knedlíky s borůvkami

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Večeře, Vege & vegan

4.1

44x hodnoceno

Sladká jídla milujeme všichni! Tvarohové knedlíky jsou v létě na našich stolech častým hostem a není se čemu divit. Kombinace tvarohu a ovoce je osvěžující a neuvěřitelně chutná. Už se vám sbíhají sliny? Tak se pojďte pustit do jejich přípravy.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V míse smícháme tvaroh s vejcem, moukou a solí tak, aby nám vzniklo kompaktní nelepivé těsto.
  2. Těsto dáme odpočinout do lednice zhruba na 15 minut.
  3. Mezitím si dáme vařit vodu do většího hrnce a omyjeme a osušíme borůvky.
  4. Těsto vyválíme na lehce pomoučněné ploše do válečku a rozdělíme na 6–8 stejně velkých kusů.
  5. Z každého kousku si vypracujeme kuličku, tu následně dlaní vytvarujeme do placky, doprostřed dáme borůvky, opatrně slepíme okraje k sobě a vyvalíme do tvaru kulatého knedlíku.
  6. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě – neměla by „vřít jako prádlo“, pomalý var zajistí, že budou knedlíky krásně hladké. Vaříme, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu, zhruba 7–8 minut.
  7. Podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným perníkem, přelité rozpuštěným máslem. Do talíře můžeme přidat i čerstvé borůvky na ozdobu.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte