Podzimní dýňová sezóna je v plném proudu. Připravili jsme pro vás proto tip na sladkou pochoutku z této královny podzimu. Dýňový chlebíček patří ke zdravějším dezertům, nemusíte se tedy bát, že by se projevil na vaší postavě.
Dýňový chlebíček
- snadné
- více než 60 minut
- Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně
5.0
1x hodnoceno
Postup
- Nejdříve si vyrobte dýňové pyré. Dýni očistěte, nakrájejte na kostky a vařte cca 15 minut do měkka, poté sceďte a nechte vychladnout. Rozmixujte do hladka. Zbytek můžete využít do polévky, omáčky, na lívance nebo zamrazit na příště.
- V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, skořici a jedlou sodu. V menší misce smíchejte dýňové pyré s ostatními tekutými ingrediencemi – jablečným octem, javorovým sirupem, řepkovým olejem a sójovým nápojem. Smíchejte s mouku a promíchejte na hladké těsto, nakonec vmíchejte nasekané pekanové ořechy.
- Naplňte chlebíčkovou formu a pečte 1 hodinu na 170 °C. Po upečení nechte zcela vychladnout, jinak by vám krém nedržel na chlebíčku.
- Na krém si připravte rozpuštěné (ne teplé) vegan máslo, prosátý moučkový cukr, javorový sirup a větší špetku soli. Vše společně promíchejte a pokud je směs moc tekutá, dejte na chvíli do lednice.
- Chlebíček potřete krémem a posypte nakrájenými pekanovými ořechy.