Dýňový chlebíček

  • snadné
  • více než 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla, Svačiny, Snídaně

5.0

1x hodnoceno

Podzimní dýňová sezóna je v plném proudu. Připravili jsme pro vás proto tip na sladkou pochoutku z této královny podzimu. Dýňový chlebíček patří ke zdravějším dezertům, nemusíte se tedy bát, že by se projevil na vaší postavě.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Nejdříve si vyrobte dýňové pyré. Dýni očistěte, nakrájejte na kostky a vařte cca 15 minut do měkka, poté sceďte a nechte vychladnout. Rozmixujte do hladka. Zbytek můžete využít do polévky, omáčky, na lívance nebo zamrazit na příště.
  2. V míse smíchejte mouku, kypřící prášek, skořici a jedlou sodu. V menší misce smíchejte dýňové pyré s ostatními tekutými ingrediencemi – jablečným octem, javorovým sirupem, řepkovým olejem a sójovým nápojem. Smíchejte s mouku a promíchejte na hladké těsto, nakonec vmíchejte nasekané pekanové ořechy.
  3. Naplňte chlebíčkovou formu a pečte 1 hodinu na 170 °C. Po upečení nechte zcela vychladnout, jinak by vám krém nedržel na chlebíčku.
  4. Na krém si připravte rozpuštěné (ne teplé) vegan máslo, prosátý moučkový cukr, javorový sirup a větší špetku soli. Vše společně promíchejte a pokud je směs moc tekutá, dejte na chvíli do lednice.
  5. Chlebíček potřete krémem a posypte nakrájenými pekanovými ořechy.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte