Buddha bowl s falafelem

  • snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Saláty, Hlavní chody

3.1

9x hodnoceno
Pokud jste neznali pojem Buddha bowl, tak vám ho rádi představíme. Jedná se o misku, která je naplněna různými ingrediencemi všech barev a chutí. Často klame svým vzhledem salátu, takže můžete vypadat jako málo sytá. Ale není tomu tak, přesvědčte se sami.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup falafel:

  1. Alespoň 12 hodin předem cizrnu namočte v dostatečném množství vody.
  2. Pak ji propláchněte a nechte dobře okapat.
  3. Do mixéru dejte šalotky, česnek, všechny bylinky, koření, sůl, vodu a dobře rozmixujte.
  4. Na závěr přidejte cizrnu a už jen několika pulzy rozmixujte tak, aby měla hrubou strukturu.
  5. Směs dejte do mísy, osolte podle chuti, přidejte mouku, jedlou sodu a promíchejte.
  6. Z výsledné hmoty by měly jít snadno tvořit kuličky velikosti vlašského ořechu nebo placičky, aniž by se drolily.
  7. Hotové placičky odložte do lednice.
  8. Falafel smažte ve vyšší vrstvě oleje na střední výkon dozlatova.
  9. Hotový falafel odkládejte na vrstvu ubrousků, aby se odsál přebytečný tuk.

Postup Buddha bowl:

  1. Misky vyložte listy čerstvého listového salátu nebo pekingského zelí, přidejte polovinu avokáda pokrájeného na plátky, trochu rajčat a ředkviček.
  2. Dle chuti můžete přidat i čerstvé fíky.
  3. Smíchejte všechny ingredience na tahini dresink.
  4. Do každé misky přidejte quinou nebo rýži, usmažené placičky falafelu a zalijte tahini dresinkem.
  5. Na závěr zasypejte čerstvými bylinkami a orestovanými semínky nebo oříšky.

GUSTO TIP:

POKUD SEŽENETE, MŮŽETE MÍSTO RESTOVANÝCH OŘECHŮ A SEMÍNEK POUŽÍT NA OZDOBU KOŘENÍCÍ SMĚS DUKKAH.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte