Jedním z nejoblíbenějších jídel z dětství jsou rozhodně dukátové buchtičky se šodó. My jsme pro vás tentokrát připravili trochu lehčí variantu, na které si pochutnají i vegani. Domácí buchtičky s vanilkovým krémem vám jistě budou chutnat.
Buchtičky s vanilkovým krémem
- snadné
- více než 60 minut
- Hlavní chody, Dezerty a sladká jídla, Večeře, Vege & vegan
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Do mísy rozdrobte droždí, přidejte lžíci třtinového cukru, 50 g mouky a 50 ml vlažného sójového nápoje. Přikryjte a nechte 10 minut odpočinout. Kvásek zvětší svůj objem a zhoustne.
- Dále do mísy přidejte zbytek cukru, sójového nápoje, mouku, javorový sirup a olej. Vypracujte těsto a nechte alespoň hodinu kynout.
- Vykynuté těsto rozdělte na 4 částí, vyválejte hada, ukrojte kostičky, vytvořte malé buchtičky a dejte do formy. Potřete javorovým sirupem a nechte ještě 30 minut kynout pod utěrkou.
- Pečte 35 minut na 180 °C. Během toho, co se buchty pečou uvařte pudinkový krém.
- Do hrnce nalijte kokosové mléko z plechovky, nechte ho zahřívat. Mezitím si v mandlovém mléce rozmíchejte vanilkový pudink, třtinový cukr a přidejte semínka z vanilkového lusku.
- Když začne kokosové mléko probublávat, přilijte mandlové mléko s pudinkem a za stálého míchání nechte 1 minutu vařit. Plotnu vypněte a můžete dochutit javorovým sirupem.
- Buchtičky podávejte s vanilkovým krémem, ovocem, posypané moučkovým cukrem a ozdobené mátou.