Kompotované broskve máme často spojené s rodinným obědem, kdy se servírovaly jen tak v misce, jako dezert. Nebo je známe jako součást legendárního kuřete s broskví. Jen tím to ale nekončí, upečte si doma lahodnou a krásně vláčnou buchtu a zužitkujte zásoby broskvových kompotů.
Vláčná buchta z kompotovaného ovoce
- velmi snadné
- do 60 minut
- Dezerty a sladká jídla
2.2
19x hodnoceno
Postup:
- Nejprve si rozklepněte dvě celá vejce a jeden žloutek k tomu.
- Dvě poloviny broskví z kompotu nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou. Použijete je na ozdobení horní části buchty.
- Zbylé ovoce i s nálevem rozmixujte, přidejte vejce a žloutek, slunečnicový olej a vyšlehejte.
- Přimíchejte mouku s kypřicím práškem, třtinový cukr, vyšlehejte dohladka a nalijte do předem vymazané a vysypané formy.
- Navrch poklaďte plátky broskví obalených ve třtinovém cukru (díky tomu nespadnou na dno těsta).
- Pečte na 170 °C přibližně 40 minut, na horní a spodní pečení.
- Propečenost otestujte špejlí, pokud se těsto nelepí, máte hotovo.
- Ozdobte meduňkou nebo mátou a moučkovým cukrem.
GUSTO TIP:
NEZAKRÝVEJTE OVOCEM CELÝ POVRCH, AŤ MÁ TĚSTO KAM VYBĚHNOUT.