Vláčná buchta z kompotovaného ovoce

  • velmi snadné
  • do 60 minut
  • Dezerty a sladká jídla

3.5

2x hodnoceno

Kompotované broskve máme často spojené s rodinným obědem, kdy se servírovaly jen tak v misce, jako dezert. Nebo je známe jako součást legendárního kuřete s broskví. Jen tím to ale nekončí, upečte si doma lahodnou a krásně vláčnou buchtu a zužitkujte zásoby broskvových kompotů.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup:

  1. Nejprve si rozklepněte dvě celá vejce a jeden žloutek k tomu.
  2. Dvě poloviny broskví z kompotu nakrájejte na tenké plátky a dejte stranou. Použijete je na ozdobení horní části buchty.
  3. Zbylé ovoce i s nálevem rozmixujte, přidejte vejce a žloutek, slunečnicový olej a vyšlehejte.
  4. Přimíchejte mouku s kypřicím práškem, třtinový cukr, vyšlehejte dohladka a nalijte do předem vymazané a vysypané formy.
  5. Navrch poklaďte plátky broskví obalených ve třtinovém cukru (díky tomu nespadnou na dno těsta).
  6. Pečte na 170 °C přibližně 40 minut, na horní a spodní pečení.
  7. Propečenost otestujte špejlí, pokud se těsto nelepí, máte hotovo.
  8. Ozdobte meduňkou nebo mátou a moučkovým cukrem.

GUSTO TIP:

NEZAKRÝVEJTE OVOCEM CELÝ POVRCH, AŤ MÁ TĚSTO KAM VYBĚHNOUT.

buchta-z-kompotovaneho-ovoce_listopad_online.jpg

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte