• snadné
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vaříme ze 7 surovin, Vege & vegan, Recepty

4.0

1x hodnoceno

Víkendová snídaně

Pořád přemýšlíte, co si uvařit o víkendu k snídani? Osvědčená klasika v podobě lívanců to jistí! A pokud máte u stolu i nějaká dítka, určitě nepohrdnou ovesnou kaší s hromadou ovoce.

Postup lívance

  1. Nejprve oddělte bílek a vyšlehejte sníh.
  2. Potom rozmíchejte mléko, žloutek a cukr a přidávejte mouku s práškem do pečiva.
  3. Nakonec přidejte sníh. Těsto je hustší než u palačinek.
  4. Na pánvi lehce potřené tukem a pečte jednotlivé lívanečky (nebo použijte lívanečník).
  5. Servírujte s oblíbeným ovocem.

Postup ovesná kaše

  1. Vločky dejte do hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byly ponořené. Směs vody a vloček dejte vařit, dokud  nevznikne hustá hmota.
  2. Postupně přidávejte vybrané mléko a opět vařte. Množství záleží na každém z vás, ale upozorňujeme, přidávejte pomalu, protože přilít můžete vždy.
  3. Jakmile dosáhnete požadované konzistence, kaše je hotová.
  4. Potom dejte do misky a kaši dozdobte vším, na co máte zrovna chuť.

TIP

Pokud si den předem vzpomenete, je dobré si vločky namočit do mléka a přes noc nechat v lednici. Vločky krásně nasají mléčnou chuť. Pak naopak přidávejte při vaření pouze vodu.

moje_snidane.jpg