Tartaletky s ricottou a pórkem

  • střední
  • do 30 minut
  • Vaříme do 30 min, Vege & vegan, Recepty

0.0

0x hodnoceno

Tartaletky jsou neskutečně populární pekařský počin, který si pochvalují lidé po celém světě. Není divu, jejich chuť je výtečná. Vyzkoušet je můžete ve slané i sladké variantě, ale dnes se držíme první možnosti.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. Pórek pečlivě omyjte, osušte kuchyňskou utěrkou a nakrájejte na tenká kolečka. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a dozlatova na něm orestujte pórek. Osolte a opepřete podle chuti.
  2. Ricottu smíchejte s vejci, ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo skleničky vykrajujte kolečka. Ta umístěte do kulatých forem na tartletky, které vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Do každé formy vtlačte prsty těsto a naneste vrstvu pórku. Zalejte našlehanou ricottou a ozdobte snítkou tymiánu.
  3. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Vyjměte z trouby, nechte pár minut chladnout a podávejte vlažné.

BILLA_CZ_tartaletky_s_ricottou_a_porkem.png

Sdílejte