Rychlá a chutná snídaně, která je navíc zdravá? Přesně to jsou topinky z kváskového chleba s citronovou ricottou a sýrem halloumi. K topinkám ještě přidejte opečená cherry rajčátka a vychutnejte si snídani, jak se patří.
Snídaňové topinky s citronovou ricottou a halloumi sýrem
- velmi snadné
- do 30 minut
- Snídaně
2.3
3x hodnoceno
Postup
- Jako první si připravte pečená rajčata. Cherry rajčátka omyjte a dejte na menší plech vyložený pečícím papírem. V troubě rozehřáté na 180 °C pečte do měkka, trvá to 10–15 minut.
- Mezitím si připravte zbytek surovin.
- Ukrojte dva silnější krajíce kváskového chleba a nasucho je opečte v topinkovači.
- Ricottu ochuťte solí, pepřem a trochou citronové kůry. Promíchejte.
- Halloumi sýr nakrájejte na cca půl centimetrové plátky, lehce potřete bazalkovým pestem a na nepřilnavé pánvi s trochou oleje opečte z obou stran dozlatova.
- Na opečené chleby namažte ochucenou ricottu, rukolu, pečená rajčata a sýr halloumi. Pokapat můžete trochou oleje nebo pesta a podávejte.
TIP nutriční terapeutky: Ricotta vzniká ze syrovátky. To je tekutina, která zůstane při výrobě sýrů. Ricottový tvaroh, vzniklý po převaření a procedění je bílý, lehce nasládlý a obsahuje zhruba 13 % tuku. Využijete jej do sladkých dezertů, ale právě i pomazánek, omáček na těstoviny či pizzu.