Sladké vafle si jistě rádi dopřáváte vy i vaši nejmenší. Co takhle, si víkendovou snídani trochu ozvláštnit, a kromě sladkých belgických vaflí si připravit vafle naslano. Recept na domácí vafle je jednoduchý a rychlý na přípravu. Vafle jsou díky kefíru a sýru krásně vláčné a použít je můžete i místo klasického pečiva.
Domácí sýrové vafle
- velmi snadné
- do 30 minut
- Snídaně
2.1
7x hodnoceno
Postup
- V misce promíchejte slepičí vejce s kefírem, přimíchejte rozpuštěné vychladlé máslo.
- Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí, nakonec vmíchejte nastrouhanou goudu.
- Vaflovač rozpalte, poté potřete olejem (nebo lépe přepuštěným máslem), navrstvěte cca 2 lžíce těsta na vafle a pečete dozlatova. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto na vafle. Pokud nemáte doma vaflovač, můžete z těsta na vafle udělat placičky a upéct je na pánvi.
- Čerstvé domácí vafle podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým sýrem.
GUSTO TIP: Těsto na slané vafle můžeme obměňovat dle své chuti, přidáním bylinek, koření, česneku či nadrobno nakrájené slaniny.