Domácí sýrové vafle

  • velmi snadné
  • do 30 minut
  • Snídaně

2.5

2x hodnoceno

Sladké vafle si jistě rádi dopřáváte vy i vaši nejmenší. Co takhle, si víkendovou snídani trochu ozvláštnit, a kromě sladkých belgických vaflí si připravit vafle naslano. Recept na domácí vafle je jednoduchý a rychlý na přípravu. Vafle jsou díky kefíru a sýru krásně vláčné a použít je můžete i místo klasického pečiva.

Suroviny

Počet osob

-
+

Postup

  1. V misce promíchejte slepičí vejce s kefírem, přimíchejte rozpuštěné vychladlé máslo.
  2. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a solí, nakonec vmíchejte nastrouhanou goudu.
  3. Vaflovač rozpalte, poté potřete olejem (nebo lépe přepuštěným máslem), navrstvěte cca 2 lžíce těsta na vafle a pečete dozlatova. Opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto na vafle. Pokud nemáte doma vaflovač, můžete z těsta na vafle udělat placičky a upéct je na pánvi.
  4. Čerstvé domácí vafle podávejte například se zeleninovým salátem a čerstvým sýrem.

GUSTO TIP: Těsto na slané vafle můžeme obměňovat dle své chuti, přidáním bylinek, koření, česneku či nadrobno nakrájené slaniny.

Připravujeme nové recepty,
tipy na vaření a články

Můžete se o nich dozvědět mezi prvními!

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

Sdílejte